Даваме си сметка, че поправките на Конституцията са не просто

...
Даваме си сметка, че поправките на Конституцията са не просто
Коментари Харесай

Проф. Близнашки: Надявам се Конституционният съд да анулира промените

Даваме си сметка, че поправките на Конституцията са не просто несъвършени, а са на кардинално неверна основа. Когато потеглиха да бърникат по член 99, кръв ми капеше на сърцето. Приемам го персонално, тъй като съм създател на текста. Всичко през 1991 година се разви бързо, за една безкрайна нощ. Това показа проф. Георги Близнашки  Георги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 година в с. Скравена, Софийска в изявление пред БНР.

" Критиките пристигнаха заради неспособността на Народно събрание. Кой беше отговорен за рецесията, да не се излъчи държавно управление – политиците! У нас се сътвори неподходяща обстановка и каквото и да се приказва, не можеш да променяш Конституцията, с цел да смачкаш Радев, който им раздаваше морални оценки. Винаги съм го укорявал за невъздържания език, само че когато променяш Конституцията, е за дълго ", показа проф. Близнашки в " 12+3 ".

И съобщи:

" Надявам се Конституционният съд (КС), че към този момент има задоволително мотиви да анулира тези промени. Според него бавенето на решението е, защото  " дано не надценяваме неговия потенциал, няма кой знае какъв брой готови хора и у нас ".

" Няма процедура по неотложност, не е планувано. В Испания го има – Каталунската рецесия. По-важно е Конституционният съд да събере кураж и да ни опази от вътрешни въздействия и външни - като визитата на Джеймс О'Брайън ", разяснява някогашният длъжностен министър председател.

На Бойко Борисов той предложи " такива неща като промяната на министри " да ги прави по-дискретно. " Изненадата е, че идва от един политически водач ", съобщи юристът. 

И напомни: 

" Има нещо, в случай че потърсим прилика. Подобно се случи, когато Борисов изиска оставката на основния прокурор и Висш съдебен съвет бързо взе нещата в ръцете си и се стигна до премахване. Тогава Борисов компрометира Висш съдебен съвет, в този момент компрометира служебния кабинет. Подобни внушения се вършат дискретно и не се обявява по този начин надменно, че той взима решенията ". 

Близнашки счита, че " появяването на Джеймс О'Брайън  напомня за разтърсванията, при които хората, глобени по Магнитски, станаха най-големите евроатлантици ".

" С магическа мощ разполага този Джеймс О'Брайън ", иронизира обстановката проф. Близнашки. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР