Даунинг стрийт се постара да успокои привържениците на Брекзит, като

...
Даунинг стрийт се постара да успокои привържениците на Брекзит, като
Коментари Харесай

Великобритания няма да приеме никакви форми на членство в митническия съюз след Брекзит

" Даунинг стрийт " се постара да успокои последователите на Брекзит, като ги увери, че министър председателят Тереза Мей ще извади Англия от митническия съюз след излизането от Европейски Съюз, пишат английски вестници.

Източници от " Даунинг стрийт " обявиха, че Англия " изрично ще напусне митническия съюз ". Повод за това изказване станаха спекулациите, че Мей има намерение да смекчи позицията си за Брекзит. Това провокира съществени безредици в парламентарната група на Консервативната партия и даже изказвания, че Тереза Мей може да бъде заменена, написа " Индипендънт ".

Кабинетът на Мей предприе тази стъпка за усмиряване на последователите на Брекзит след предизвестията от видни техни представители и медийните известия, че евроскептичното крило в Консервативната партия може да се опита да смъкна премиера от власт, в случай че тя се сплоти с проевропейски министри като финансовия Филип Хамънд и на вътрешните работи Амбър Ръд в опит да резервира митническия съюз, отбелязва " Телеграф ".

Този ход на " Даунинг стрийт " обаче ще разгневи последователите на оставането в Европейски Съюз, надяващи се Лондон да подписа съглашение с Брюксел, което да планува да се запазят околните връзки и в бъдеще, разяснява " Гардиън ".

Уверението за безапелационното оставане в митническия съюз бе направено в навечерието на визитата в Лондон на основния договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние и в миг, когато Брюксел се готви да стартира договарянията за преходния интервал в връзките с Обединеното кралство след Брекзит. По-подробни решения ще се вземат на министерски съвещания в сряда и четвъртък, когато ще се създаде позицията на Лондон за идния нов кръг договаряния с Европейски Съюз, отбелязва вестникът.

" Дейли телеграф " дефинира оповестеното изрично изключване на по-нататъшното оставане в митническия съюз като победа за последователите на Брекзит преди двете съвещания на кабинета през седмицата, които ще са извънредно значими.

Според изданието това значи, че е настъпил съществен поврат в позицията на Мей, която единствено преди няколко дни отхвърли да изключи опцията за оставане в митническия съюз.

Като напомня, че във Англия от седмици се водеха яростни разногласия по тематиката, вестникът заключава, че желанието на " Даунинг стрийт " е катогорично да завърши полемиките по въпроса преди новия кръг от договаряния в Брюксел.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР