Датският производител на играчки Lego обединява сили с китайския интернет

...
Датският производител на играчки Lego обединява сили с китайския интернет
Коментари Харесай

Lego търси ръст на продажбите в Китай чрез сделка с Tencent

Датският производител на играчки Lego сплотява сили с китайския интернет колос Tencent Holding Ltd., с цел да разработят онлайн игри и даже може би обществена мрежа, ориентирана към китайските деца, предава Reuters. В последните години частната Lego регистрира спад на растежа на продажбите. Пазарът в Поднебесната империя обаче е лъч светлина, като продажбите там нарастват с над 25% през 2016 година

Lego се състезава с производителя на куклите Барби Mattel Inc. и Hasbro - компанията зад " Моето малко пони ", за дял от пазара в Китай, оценен на 31 милиарда $.В понеделник сдружението съобщи, че партньорството с Tencent, най-голямата обществена мрежа и гейминг компания в Поднебесната империя, цели да сътвори безвредна онлайн среда, ориентирана към китайските деца. Сделката включва създаване и на видео зона и игри, брандирани с логото на Lego.

Tencent е най-високо оценената омпания в Азия с пазарна капитализация от 537 милиарда $. Миналата година Mattel реализира покупко-продажби с Alibaba Group Holding Ltd и разработчика на онлайн наличие BabyTree, с цел да продава интерактивни обучителни артикули, основани на играчките Fisher-Price.

Lego има пазарен дял в Китай към 3 %, следвана от Mattel и Hasbro със сътоветно към 2 и 1 %. През ноември 2016 година Lego отвори цех в Китай, като се чака в него да се създават към 70-80% от всички артикули, продавани в Азия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР