Датският премиер Ларс Расмусен заяви, че страната му може да

...
Датският премиер Ларс Расмусен заяви, че страната му може да
Коментари Харесай

Дания се готви да плокира проекта Северен поток-2

Датският министър председател Ларс Расмусен съобщи, че страната му може да се одобри закон, който ще разреши по юридически аргументи да блокират или да отсрочат осъществяването на плана " Северен поток-2 ". Подобно изказване той направи в отговор на въпроси на кореспонденти по време на взаимна конференция с министър-председателя на Украйна Владимир Гройсман, осведоми издание Altinget.dk.

" Внесох в Народното събрание законопроект, който ще ни разреши да се направи оценка на обсега на външната политика във връзка с общоприетия развой за кандидатстване, и това ще ни даде опция да създадем правната рамка, въз основата на която да бъде блокиран или занимателен плана, " - сподели Расмусен (цитиран от ТАСС).

Премиерът изрази мнението, че този въпрос би трябвало да бъде показан за общоевропейска полемика. Той акцентира, че всички опасности би трябвало да бъдат съществено и деликатно оценени.

Гройзман от своя страна назова " Северен поток 2 " опасност за Украйна и нов тип " хибридно оръжие ", което заплашва всички страни, които употребяват газ от Русия.

" Северен поток-2 " е план за разширение на съществуващия водопровод " Северен поток ", който свързва Русия и Германия по дъното на Балтийско море, заобикаляйки директни страни: Украйна, Беларус, Полша и други европейски и балтийските страни от Източна.

Тръбопроводът като цяло повтаря маршрута на Северния поток и ще премине през значими стопански зони и териториални води на пет страни - Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия. Дължината му ще бъде повече от 1.2 хиляди километра, а индустриалният потенциал - 55 милиарда кубически метра газ годишно. Пускането в употреба на " Северен поток - 2 " е планувано за края на 2019 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР