Датският парламент прие закон, позволяващ на скандинавската страна да депортира

...
Датският парламент прие закон, позволяващ на скандинавската страна да депортира
Коментари Харесай

Дания прие закон за депортиране извън Европа на търсещи убежище в страната

Датският парламент одобри закон, допускащ на скандинавската страна да депортира в страни отвън Европа търсещи леговище, като подцени апелите на неправителствени организации и Организация на обединените нации да се откаже от проекта, съобщи Ройтерс.

Седемдесет депутати гласоподаваха " за ", а 24 " срещу ". Одобряването на закона е в явен прорез с напъните на Европейски Съюз за смяна на европейските правила за миграцията и даването на леговище, извънредно противоречива тематика в блока.

Законът ще разреши на Дания да транспортира бежанци, идващи на нейна територия, до убежища в партньорски страни, които може да бъдат отвън Европа. Там случаите на търсещите леговище ще се преглеждат и може да получат отбрана в същата страна.

" Ако подадете молба за леговище в Дания, знаете, че ще бъдете изпратени в страна отвън Европа и по тази причина се надяваме, че хората ще спрат да желаят леговище в Дания ", съобщи по-рано през днешния ден пред Датското радио представителят по имиграцията на ръководещата партия Расмус Стоклунд.

Богатата скандинавска страна си завоюва през последното десетилетие печална популярност с твърдата си имиграционна политика. Копенхаген е оповестил за цел приемането на нула търсещи леговище и желае вместо това да приема единствено бежанци по квотна система на Организация на обединените нации.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР