Датските власти въвеждат задължителна 10-дневна карантина за всички граждани, които

...
Датските власти въвеждат задължителна 10-дневна карантина за всички граждани, които
Коментари Харесай

Дания въвежда задължителна 10-дневна карантина за всички пристигащи

Датските управляващи вкарват наложителна 10-дневна карантина за всички жители, които влизат на територията на страната, считано от през днешния ден 7 февруари до 28 февруари, заяви българското външно министерство.

По информация на посолството ни в Копенхаген всички жители, идващи със аероплан, ще би трябвало да си създадат безвъзмезден антигенен тест преди да изоставен летището. Всички жители ще би трябвало да се самоизолират за интервал от 10 дни, без значение от резултата на теста.

Задължителната карантина може да бъде прекъсната, в случай че жителят показа отрицателен PCR тест за COVID-19, изработен не по-рано от четвъртия ден след влизането в Дания.

Ако резултатът от направения антигенен тест е позитивен, на съответния жител ще бъде изработен PCR тест, с цел да се посочи от кой вариант на COVID-19 е инфектиран, след което ще му бъде обезпечен превоз до неговия дом.

Гражданите, идващи в Дания с автомобил, трен или транспортен съд, би трябвало да показват отрицателен тест за ковид, изработен 24 часа преди идването на датската граница. Това условие не се отнася за датските жители и за чужденците, които непрекъснато обитават в Дания или имат позволение за престояване в страната.

Всички, идващи в Дания с автомобил, трен или транспортен съд, би трябвало да си създадат нов антигенен или PCR тест за COVID-19, даже и да са показали отрицателен тест при влизане в страната.

Всички те също би трябвало да се самоизолират за интервал от 10 дни, даже и резултатите от тестванията им да са отрицателни.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР