Датските съдебни власти са позволили екстрадицията на Рангел Бизюрев, сочен

...
Датските съдебни власти са позволили екстрадицията на Рангел Бизюрев, сочен
Коментари Харесай

Дания позволи екстрадицията на Рангел Бизюрев, обвинен за убийството на Митко от Цалапица

Датските правосъдни управляващи са разрешили екстрадицията на Рангел Бизюрев, апетитен за палач на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица. Това удостовери за " 24 часа " окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева. Тя изясни, че информацията за решението е получена през днешния ден. То обаче към момента не е влезнало в действие, защото Бизюрев се е възползвал от правото си да апелира.

Димитър Малинов издъхна на 20 юли м.г. след нечовечен побой в село Цалапица. 7 дни той беше в неопределеност, преди полицията да откри натрупа му заровен. Заподозрян за убийството е Рангел Бизюрев, който на 24 юли избяга в Германия и се укриваше до 29 ноември, когато беше открит и арестуван в Дания. 

20-годишните близнаци от Цалапица Борислав и Валентин Динкови са с повдигнати обвинявания за персонално укривателство поради убийството на Митко. Според прокуратурата те са помогнали със заравянето на тялото - единият донесъл принадлежности, другият обезпечил кола, с цел да пренесат натрупа. Близките на Малинов обаче са уверени, че двамата в действителност са съучастници. 

" Затова настоявахме Рангел Бизюрев да бъде екстрадиан. За да каже какво се е случило ", разяснява пред " 24 часа " майката на Митко Атанаска Бакалова. Жената е щастлива, че има оживление по процеса за връщането на обвинения у нас, тъй като съгласно нея близнаците няколко пъти са променяли версиите си и в последна сметка са прехърлили всичката виновност на Бизюрев. По думите ѝ в този момент мъжът ще каже истината и най-вероятно ще стане ясно, че най-малко един от Динкови също е удрял сина ѝ. 

" Всеки естествен човек в такава обстановка подава сигнал на 112. Защо ще тръгнеш да заравяш тяло, в случай че не си забъркан в убийството ", попита Бакалова. Тя още веднъж уточни, че с цел да бъде разкрита обективната истина е значимо магистратите да изслушат всички. " До този миг на тях им беше преференциално Рангел да е в чужбина. Защото щяха да получат дребна присъда, с признаването на виновност тя да се понижи с 1/3 и напълно скоро да излязат на независимост. И тогава щеше да стартира тормоз върху всички, които знаят какво тъкмо се е случило ", уверена е Бакалова. 

Вчера Ваня Христева разгласи, че държавното обвиняване няма информация за екстрадицията. Днес пред Районния съд адвокатката на Динкови Светлана Званчева също се базира на думите на окръжната прокурорка, когато изиска двамата да получат присъди без Бизюрев да бъде разпитан. Магистратите обаче дадоха финален късмет за това, като процесът беше отсрочен за 26 февруари. Очаква се до тогава мъжът да бъде върнат в България и да показа своята версия. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР