Датски прокурори обвиниха 31-годишен мъж, че планирал да взриви бомби

...
Датски прокурори обвиниха 31-годишен мъж, че планирал да взриви бомби
Коментари Харесай

Дания изправя на съд заподозрян за подготовка на терористична атака

Датски прокурори упрекнаха 31-годишен мъж, че възнамерявал да взриви бомби в Копенхаген и да нападне инцидентни минувачи с кухненски ножове, съобщи Асошиейтед прес.

Според повдигнатите обвинявания мъжът, чието име не се оповестява, е взел участие в поръчването на съставените елементи, които щели да бъдат употребявани за изработването на една или повече бомби.

Мъжът работил дружно със съизвършител Диаб Хадига, наказан от немски съд през юли 2017 година на шест и половина години затвор.

Хадига е задържан през ноември 2016 година в пристанищния град Путгартен в Северна Германия, до момента в който се пробва да се качи на ферибот за Дания. В раницата му имало 17 000 кибритени клечки, 17 акумулатори, фойерверки, два огромни кухненски ножа и шест уоки-токита, които били поръчани от 31-годишния обвинен. Според прокурорите фосфорът от кибритените клечки бил предопределен за бомбите.

Може да звучи аматьорски, само че в действителност е доста съществено, съобщи прокурорът Андерс Рисагер, представен от АП.

Преди това 31-годишният мъж, който живеел в Швеция, бил обвинен за палеж през октомври 2016 година на шиитски молитвен дом в Малмьо, само че бил оневинен, оповестяват шведски медии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР