Датската Saxo Bank направи прогнози за събития, които може да

...
Датската Saxo Bank направи прогнози за събития, които може да
Коментари Харесай

Упадък на фейсбук, бунт на жените и още 8 скандални инвестит...

Датската Saxo Bank направи прогнози за събития, които може да шокират обществото

Упадък на фейсбук и спотифай, рецесия в Съединени американски щати, протест на дамите търговци и коренен пробив в медицината. Това планува за 2022 година датската Saxo Bank, която годишно изготвя своите “шокиращи прогнози”. В края на всяка година банката предизвестява за събития, за които не твърди, че безусловно ще се случат, само че в случай че бъдат подценени, може да са опустошителни и непредвидени за обществото.

1. Отлагат проектите за отвод от изкопаемите горива

Високата инфлация, движена от покачващите се цени на суровините заради нереалистичните проекти за преход към зелена сила, ще принуди страните да се откажат от задачите си за битка с измененията в климата. Властите на разнообразни страни краткотрайно ще отстранен екологичните ограничавания за нови вложения в добива на недопечен нефт и природен газ заради внезапното нарастване на цените на горивата и храните, както и от опасността за обществени безредици.

2. Младите напущат фейсбук

Facebook ще еволюира от младежка обществена мрежа до платформа за по-възрастни бейби бумъри. Проучвания, направени от самата компания на Марк Зукърбърг, демонстрират, че младежите прекарват 2 до 3 пъти повече време в тикток, в сравнение с в инстаграм да вземем за пример. Инвеститорите ще схванат, че обществената мрежа губи младата си публика, с което и бъдещия си капацитет и доходност. Компанията майка на фейсбук - “Мета”, ще се опита да придобие снапчат и тикток, инвестирайки милиарди в основаването на Метавселена.

3. Конституционна рецесия в Съединени американски щати

През ноември 2022 година в Съединени американски щати ще се проведат частични избори за Камарата на представителите и Сената. Противоречията сред последователите на Републиканската и Демократическата партия ще ескалират толкоз доста, че всичко ще приключи с пълномащабна конституционна рецесия, която да избухне при започване на 2023 година В такава обстановка американските активи ще са в извънредно несигурно положение. Доходността на американските облигации ще се увеличи, а доларът ще падне, защото вложителите се стремят да се предпазят от “екзистенциална криза” в най-голямата стопанска система в света.

4. Инфлацията в Съединени американски щати доближава над 15%

През 2022 година Федералният запас и неговият ръководител Джером Пауъл ще позволен свръхстимулиране на пазара на труда, което ще докара до внезапно повишаване на инфлацията. Пауъл чака американците да се върнат на работа и да запълнят множеството от 10,4 млн. отворени позиции, когато COVID-19 изчезне. Но това няма да се случи. До началото на 2023 година инфлацията в Съединени американски щати ще доближи над 15% - за първи път след Втората международна война.

5. Европа основава “Суперфонд”, финансиран от пенсии

Гаранциите, които Съединени американски щати дават на своите съдружници в Европа и Азия под формата на отбрана от военни и други закани, ще стартират да се свиват. Френският президент Еманюел Макрон, с поддръжката на италианския министър председател Марио Драги ще предложи основаването на Суперфонд на Европейски Съюз, който ще има 3 предпочитани области - защита, климат и обвързвания с това преход към чиста сила. Той ще се финансира от удръжки от пенсиите на работещите жители над 40 година, а не с нови налози.

6. Женска войска от вложители

Уморени от неналичието на смяна в разликата в заплатите спрямо мъжете, дами вложители ще стартират да въздействат на фондовия пазар посредством обществените медии. Те ще принуждават компании, които нарушават законите за гражданските права, да отстранен нечестните сексистки, расистки, възрастови и злоупотребяващи практики. Политиците по света ще поддържат това придвижване, оказвайки още по-голям напън върху компании с остарели патриархални възгледи.

7. Индия влиза в съюз с арабските страни

По света ще се основават нови съюзи, които се стремят да избегнат обвързването с Китай или Съединени американски щати. Индия ще се причисли към Съвета за съдействие на арабските страни от Персийския залив. Това ще разреши на страната да понижи енергийната неустановеност посредством импорт на изкопаеми горива, да притегли големи нови вложения в инфраструктура и да увеличи селскостопанската продуктивност. В същото време арабските страни ще получат благонадежден пазар за експорт.

8. Традиционни стрийминг услуги западат

Използвайки платформата NFT, артистите ще популяризират музика непосредствено на своите слушатели, заобикаляйки медиатори като спотифай. NFT значи Non-Fungible Token, или криптовариант на документ за достоверност, който потвърждава оригиналността и собствеността на обещано произведение. Това разрешава на музикантите да наблюдават облагите си и да получават заплащания в действително време, вместо да дават по-голяма част от парите на стрийминг услуги.

9. Надпревара за хиперзвуково въоръжаване

През 2022 година хиперзвуковата и галактическата борба ще засилят съперничеството сред Съединени американски щати и Китай. Към тях ще се причислят и други огромни играчи с напреднали военни технологии, в това число Русия, Индия, Израел и Европейски Съюз. “Хиперзвуковите технологии съставляват революционна опасност за дългогодишното военностратегическо статукво, защото носят асиметрични нови отбранителни и настъпателни способности”, се споделя в прогнозата

10. Медицински пробив усилва продължителността на живота с 25 година

През 2022 година ще има огромен пробив в медицината. Учените ще основат “коктейл” от медикаменти, които ще контролират процесите на клетъчно равнище. Така животът на човек ще се удължи минимум с 25 години. Новият медикамент ще може както да забави стареенето, по този начин и да подмлади към този момент остарели кафези. Повечето болести ще са доста редки или даже отстранени с помощта на редактирането на ДНК, когато съществуващите кафези, в това число евентуално рисковите, фактически се “пренаписват”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР