Датската полиция разследва кражба на бутилка водка, която е определена

...
Датската полиция разследва кражба на бутилка водка, която е определена
Коментари Харесай

Златен удар: Задигнаха най-скъпата водка в света

Датската полиция проверява кражба на бутилка водка, която е избрана за най-скъпата в света. Оценява се на 960 000 паунда, оповестява BBC.

Как водката диктува съветската история и се оказва решаваща във значими моменти

Тя е била направена от злато и сребри, а капачката е била инкростирана с диаманти. Била изложена в бара, дружно с други рядко срешани напитки – част от внушителна сбирка.



Собсвеникът на заведението – Браян Ингберг изясни, че бутилката е била част и от сцените във кино лентата „ Игра на карти “, където е била „ подарък “ от съветския президент на американския му сътрудник.

Според проверяващите не е ясно дали бутилката е потърпевша. „ Тя беше част от сбирката ми за шест месеца, само че към този момент не “, разяснява той и посочи, че е била взета назаем от друго място за краткотрайно прилагане компанията Dartz.

Уникатът е бил направен от съветската компания за коли „ Русо-Балик “ във връзка стогодишнината от основаването й. Предната й част е била покрита с кожа, която е имитация на предната част на ретро колите на компанията, a kапачката й наподобявала орел. Въпреки че крадците са снимано на охранителните камери, те към момента се търсят.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР