Датската кралица Маргрете Втора, която вече е най-дълго управляващият монарх

...
Датската кралица Маргрете Втора, която вече е най-дълго управляващият монарх
Коментари Харесай

Меган не би го понесла: Датската кралица нанесе жесток удар ...

Датската кралица Маргрете Втора, която към този момент е най-дълго ръководещият монарх в Европа, лиши от трофеи четирима от осмината си внуци, заяви Агенция Франс Прес.

Официалната причина за това решение е децата на най-младия ѝ наследник, принц Йоаким, да получат опция да живеят естествен живот. И други кралски фамилии в Европа подхващат сходни дейности, с цел да понижат състава на високопоставените си членове, показват от кралския замък.

" От 1 януари 2023 година наследниците на Негово кралско височество принц Йоаким ще могат да употребяват само купите си граф и графиня на Монпезат, предходните им трофеи принц и принцеса на Дания към този момент няма да съществуват ", се показва в изказване на кралския замък.

Принц Йоаким, който е на 53 години, има четири деца от два брака - Николай, Феликс, Хенрик и Атина, на възраст сред 23 година и 10 година

" С решението си Нейно Величество кралицата желае да сътвори рамка за четирите си внука, значително, с цел да могат да оформят живота си без рестриктивните мерки на специфичните условия и отговорности, които произтичат от формалната връзка с кралското семейство като институция ", се показва в изказването.

" Решението на кралицата е в унисон с сходни промени, осъществени през последните години по друг метод от други кралски фамилии ", означават още от двореца.

Майката на двамата огромни синове на принц Йоаким сподели пред датски медии, че е " шокирана " от решението. " Това пристигна изведнъж. Децата се усещат изолирани ", сподели графиня Александра пред всекидневника " В.Т. "

Другите внуци на кралицата, децата на престолонаследника Фредерик, който е на 54 години, резервират купите си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР