Датската компания за мебели Юск (JYSK) планира да отвори общо

...
Датската компания за мебели Юск (JYSK) планира да отвори общо
Коментари Харесай

"Юск" ще отвори още 8 магазина през тази година

Датската компания за мебели " Юск " (JYSK) възнамерява да отвори общо осем нови магазина в България през тази година. Това заяви управлението й, на събитие, на което показа нова сбирка култивиран мебели.

Четири от новите обекти ще са в София - в The Mall, Bulgaria mall и Sky city и в квартал " Хаджи Димитър ". Засега е несъмнено, че петият магазин ще е в Благоевград, а останалите три местоположения към момента се договарят. Общо осем магазина са били открити и през предходната година, сподели Любен Мишев, ритейл управител в компанията.

В момента тя има 26 работещи магазина в общо 18 града.

По думите на Мишев задачите на компанията за България са да има общо 50 магазина до 2023, което се счита за оптимално. Компанията се стреми към обитаеми места с над 50 хиляди поданици.

Разрастването на компанията в България стартира от 2013 година откакто компанията майка е придобила магазините, които до тогава са работили като франчайз.

До края на 2019 година се чака с цялостен потенциал да проработи складовата база на компанията в Божурище, която обслужва с изключение на България и Румъния, Гърция, Сърбия, Словения, Босна и Херцеговина и Хърватия.

За 2020 година е планувано дейното развиване и на онлайн магазина, въпреки че и сега компанията продава през него. През него минават 7% от продажбите като те бележат растеж от 32% от септември до март съпоставено със същия интервал на миналата година. По този канал пазарят главно хора, живеещи в дребните обитаеми места, измежду които има и много чужденци с парцели там, разясняват от компанията. Най-купувани онлайн са мебелите, завивки, възглавници.

За изтеклата финансова година (август 2017-септември 2018) " Юск България " регистрира оборот от продажбите на дребно от 46.4 млн. лева при 42.8 млн. лева година по-рано. За същото време клиентите се усилят с съвсем 100 хиляди до 957 229.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР