Датчанинът Магнус Корт Нилсен от състава на Едюкейшън-ИйзиПоуст спечели десетия

...
Датчанинът Магнус Корт Нилсен от състава на Едюкейшън-ИйзиПоуст спечели десетия
Коментари Харесай

Датчанин спечели чудовищния 10-и етап на Джирото

Датчанинът Магнус Корт Нилсен от състава на Едюкейшън-ИйзиПоуст завоюва десетия стадий от Обиколката на Италия - 196 километра от Скандиано до Виареджо.

Почти целият стадий мина при ужасяващи атмосферни условия, като изключително в първата половина от него колоездачите би трябвало да се борят със мощен дъжд, понижена видимост, ниските температури и мокрия асфалт. Това, несъмнено, докара и до серия от рухвания, като по знамение огромните любимци се разминаха с тях. Руснакът Александър Власов (Бора-Хансгрое), който бе седми в генералното класиране, не приключи стадия тъкмо поради неприятното време и отпадна от Джирото.
 Филипо Гана напусна Джирото поради Ковид-19
Филипо Гана напусна Джирото поради Ковид-19

Отсъствието му е удар върху тима на Инеос Гренадие

На финалната права във Виареджо Магнус Корт Нилсен се оказа дружно с канадаеца Дерек Джий от Израел Премиър-Тех и италианеца Алесандро де Марки от Джайко. Де Марки първи реши да нападна към 300 метра преди финала, само че силите му не му стигнаха и Нилсен, който караше във въздушната бликам на Джий, съумя да размине и двамата, с цел да пресече финалната линия с време от 4 часа, 51 минути и 16 секунди. Втората позиция с равно време бе за Джий, а съдиите присъдиха закъснение от две секунди на Де Марки. За Нилсен това е четвърта етапна победа в някоя от трите огромни обиколки, като той има две в Испания, една във Франция и една в Италия.

Основната група, в която бе и водачът в генералното класиране Герайнт Томас (Великобритания/Инеос), дойде на 51 секунди зад спечелилия. Това не докара до разбърквания на върха в общото нареждане. Томас резервира " розовото трико " с преднина от две секунди пред словенеца Примож Роглич (Йъмбо-Висмо). Трети на пет секунди от Томас е сънародникът му и съотборник Тао Харт.

В класирането при катерачите първи със 104 точки е италианецът Давиде Баис (Еоло-Комета). Водач при спринтьорите със 127 точки пък е различен италианец - Джонатан Милан (Бахрейн-Викториъс).

Обиколката на Италия продължава в сряда с стадий номер 11. Със своите 219 километра от Камайоре до Тортона той е най-дългият в тазгодишното издание на Джирото.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР