Датчанинът Магнус Корт Нилсен от Астана спечели 15-ия етап в

...
Датчанинът Магнус Корт Нилсен от Астана спечели 15-ия етап в
Коментари Харесай

Датчанин спечели 15-ия етап в Тура, без промени на върха

 Крис Фрум e оправдан, ще взе участие в Тур дьо Франс
Датчанинът Магнус Корт Нилсен от Астана завоюва 15-ия стадий в Тур дьо Франс. Той преодоля дългото 181 км хълмисто трасе сред Мило и Каркасон за 4:25.52 часа, като се наложи с заключителен спринт над испанеца Йон Исагире от Bahrain Merida и холандецът Бауке Молема от Trek-Segafredo.

Тримата бяха група от осем бегълци, само че десетина километра преди финала се откъснаха и си оспориха крайната победа. Малко преди финала Молема и Исагире се пробваха да надхитрят датчанина, като го оставиха да води, само че Нилсен се оправи с офанзивите им и реализира първа датска победа в Тура от 2009 година насам.

Успехът е втори следващ за отбора на Астана след вчерашната победа на Омар Фраиле.

Основната група с водачите във краткотрайното класиране дойде близо четвърт час по-късно, като в челото не настъпиха промени.

Продължава да води Герант Томас от Sky. Уелсецът има преднина от 1 минута и 39 секунди пред своя съотборник и четирикратен победител в Тура Крис Фрум, а холандецът Том Дюмулен (Sunweb) е на 1 минута и 50 секунди от водача.

Утре е почивен ден в Тура, а във вторник следва да бъде изминат 16-ия стадий с дължина от 218 км сред Каркасон и Банер де Лушон, който е и първи в Пиренеите.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР