Датчанинът Холгер Руне отрази три мачбола и елиминира Стан Вавринка

...
Датчанинът Холгер Руне отрази три мачбола и елиминира Стан Вавринка
Коментари Харесай

Руне спаси три мачбола и елиминира Вавринка, победа и за Карен Хачанов

Датчанинът Холгер Руне отрази три мачбола и отстрани Стан Вавринка (Швейцария) с  4:6, 7:5, 7:6(3) при дебюта си на шампионата по тенис на твърда настилка в зала от сериите " Мастърс " в Париж с награден фонд 6 милиона евро.

19-годишният Руне,  който доближи до финала в три от последните си четири шампионата и от тази седмица влезе за първи път в топ 20 на международната класация на 18-тото място, записа 14-а победа в 16 мача.

Тийнейджърът загуби първия сет от някогашния номер 3 в света с късен пробив, а във втория пропиля задатък от 4:2, като при 4:5 той позволи закъснение от 15:40 на личен сервис, само че отрази двата следващи мачбола на противника и осъществя поврат. В третата част ветеранът Вавринка още веднъж беше на точка он успеха при 6:5 и подаване на датчанина, само че Руне се избави, а в тайбрека поведе с 6:2 точки и това се оказа решаващо.



Така във втория кръг той ще срещне поставения под номер 10 миналогодишен полуфиналист Хуберт Хуркач (Полша), който в профил французина Адриан Манарино със 7:6(5), 6:4.

Шампионът през 2018 година Карен Хачанов  (Русия) също се класира за третия кръг.

Той пласира 10 аса при триумфа над швейцарския квалификант Марк-Андреа Хюзлер с 6:3, 4:6, 6:4 след съвсем два часа игра.

Така за място на четвъртфиналите Хачанов ще се изправи против защитаващия купата си и шесткратен победител в конкуренцията Новак Джокович (Сърбия).



Поставеният под номер 3 Каспер Рууд (Норвегия) също продължава напред след победа във втория кръг над участващия с " уайлд кард " представител на домакините Ришар Гаске с 6:1, 7:6(7).

Рууд изоставаше с 3:5 гейма във втората част, а в тайбрека отрази и сетбол  при 6:7 точки, като с три следващи разигравания победи.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР