Датата на изборите ще бъде 11 юли, каза пред журналисти

...
Датата на изборите ще бъде 11 юли, каза пред журналисти
Коментари Харесай

Радев: Не мога да разпусна Народното събрание преди 11 май

Датата на изборите ще бъде 11 юли, сподели пред публицисти в пазарджишкото село Радилово президентът Румен Радев, съобщи Българска телеграфна агенция. " Не мога да разпусна Народното събрание преди 11 май, тъй като Конституцията изисква тези не повече от 2 месеца ", добави той.

Държавният глава уточни, че в случай че разпусне Народното събрание в петък или понеделник, както се упорства, " това значи, че изборите отиват на 4 юли, а ЦИК не може да ги приготви за тази дата, тъй като няма да има време - тези 60 дни ".

Запитан по какъв начин ще наподобява служебният кабинет, Радев сподели, че " служебното държавно управление, както всяко друго служебно държавно управление, ще служи на България. Това е негов дълг и право по Конституция ". Президентът отхвърли различен коментар, само че означи, че идващият министър председател ще бъде мъж.

Румен Радев посети село Радилово във връзка празника на обитаемото място. Той поздрави жителите и гостите на селото и сервира цветя пред паметника на априлци.

По-късно довечера президентът ще бъде в Пещера, където ще участва на тържествена заря-проверка във връзка празника на родопския град.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР