Датата на изборите остава 4 април, въпреки че тя съвпада

...
Датата на изборите остава 4 април, въпреки че тя съвпада
Коментари Харесай

Първата опция за СДС на изборите - ГЕРБ

Датата на изборите остава 4 април, макар че тя съответствува с католическия Великден. Ще откаже ли пандемията от гласоподаване десния гласоподавател?

" Всички знаехме по кое време свършва мандатът на Народно събрание и трябваше да се подготвим. Изваждат се претекстове от рода на това, че акцията ще се организира в студено време. Предишните избори се организираха в същия интервал на време от годината ", сподели ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов в ефира на " България заран " по " България он ер ".

По думите му извънпарламентарните протестърски обединения не са подготвени за избори.

" Старата десница има фенове в католическата общественост. Надяваме се те да бъдат дейни. Когато има подобен празник, в комбиниране с Ковид рецесия, евентуално част от тези хора няма да отидат да гласоподават. Съюз на демократичните сили няма да се яви независимо - взехме решение да бъдем рационални, а не прочувствени, с цел да активизираме десния избор ", разгласи Христов.

Той добави, че с ГЕРБ са имали кардинално единодушие, в случай че се показват сполучливо на евроизборите и на локалните, да извървят пътя на цялостен цикъл от избори. Христов бе безапелационен, че първата им алтернатива за коалиция на изборите е точно ГЕРБ, защото са в едно политическо семейство.

" Говорим за кардинална и осъзната коалиция, а не конюнктурна. В " Демократична България " има една дясна организация - ДСБ, ние сме имали дружно своя път на развиване. За да не сме дружно от евроизборите насам, виновността не е в Съюз на демократичните сили. Разслоението на десницата не е произлязло от Съюз на демократичните сили, ние в никакъв случай нищо не сме напускали ", акцентира водачът на Съюз на демократичните сили в ефира на Bulgaria ON AIR.

Христов означи, че евентуално ще се наложи да се вършат взаимни отстъпки след изборите, само че е значимо промените да се развиват, стопанската система да върви, с цел да се покачват приходите.

" Тези, с които не можем да водим договаряния, са Българска социалистическа партия и нейните производни - групировката на Мая Манолова, АБВ, " Възраждане ". С останалите партии е въпрос на напасване на стратегии. За това, че протестърските обединения са в недобро положение, не е отговорен Избирателният кодекс и този, който ще организира изборите. В секциите има представители на всички политически обединения, които сега са в Народното събрание, няма проблем да има и видеонаблюдение. Но наблюдението на толкоз чифта очи е задоволително ", уточни Румен Христов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР