Датата е 7 март, мястото Music Jam Club (ул. Пиротска

...
Датата е 7 март, мястото Music Jam Club (ул. Пиротска
Коментари Харесай

LTJ Bukem: Искам винаги да изненадам публиката с нещо неочаквано

Датата е 7 март, мястото Music Jam Club (ул. " Пиротска 5 " ), а гостът - един от най-впечатляващите диджеи на международната сцена LTJ Bukem. Той е един от ветераните на дръм енд бейса, пионер в развиването му през 80-те и 90-те, който и до през днешния ден разрушава международните подиуми. Кариерата му продължава повече от 3 десетилетия, дискографията му е необятна, а личния лейбъл и името му - добре познати и знак на атмосферния и благозвучен дръм енд бейс. На разположение в Music Jam Club ще бъдат две зали, където ще чуем и забележим едни от най-интересните имена от родната сцена, както и специфични посетители от Колумбия, Англия, Венецуела и Сърбия. Събитието във Фейсбук следете тук. Билети ще намерите на касата на Music Jam Club, в разпространителната мрежа нa EVENTIM и онлайн oт: http://bit.ly/TicketsLTJBukem.
Ето какво сподели той в особено изявление за Actualno.com:
 
Свирили сте на пиано като дете. Какво се случи, с цел да не последвате пътя на класическата музика и да започнете да експериментирате с електронния тон?
Започнах да изсвирвам на пиано преди 10. Имах също комплект барабани, увличах се и по тромпета. Но когато започнаха 80`те и станах тинейджър, нещата се трансформираха. Започнах да извозвам доста повече време в това да пущам музика на другари, а след това и на празненства. Пристрастих се към това. Останалото, както споделят, е история. 
Както доста други актьори във вашия род, започнахте да трупате самопризнание през 90`те. Кое бе това, което накара толкоз доста хора да си паднат по електронната музика? Всички знаем каква е връзката сред 60`те и Бийтълс, само че би трябвало да е имало нещо във въздуха на 90`те, което да " отключи " електронната музика.
От 1982-а до 1992-а във Англия се случиха толкоз доста разнообразни промени в музиката. Сол, реге, хип-хоп, хаус, дръменбейс, дружно с трип хоп. Навлязоха дръм машините, синтезаторите, семплирането - човек започваше да вижда безкрайните благоприятни условия в основаването на музика. Много продуценти имаха огромно знание за музикалните жанрове, с които бяха живяли, само че към този момент имаше и нови машини и електроника, които да ги слеят дружно. Как да не се влюби човек в това?
Лондон постоянно е бил място, което ражда доста нови музикални хрумвания и жанрове. Защо съвсем по предписание става по този начин, че огромните гении се събират там?
Не единствено Лондон, само че Англия като цяло. Страната постоянно е била врящ казан на музикални гении и продуценти, които не се опасяват да поемат опасности и да уголемяват концепциите си оттатък всички граници. 

Какво ви въодушевява да вършиме музика?
Просто е: животът и музиката сама по себе си.  
Как се промени методът ви диджействането с годините? 
Винаги съм употребявал грамофони, тъй че техническото майсторство е нещо, към което постоянно съм се стремял и постоянно съм опитвал да подобря. С помощта на грамофона постоянно ще вършиме някои неточности, с изключение на, в случай че несъмнено, не синхронизирате, тъй че постоянно ще има какво да подобрите. Обичам да разбърквам звука и постоянно се стремя да направя парче от две песни по въздействащ метод. С времето обаче се форсира прекосяването от едно парче към друго и това промени метода на всеки диджей. Използването на Traktor ми даде доста благоприятни условия по обработката на музиката. Но отвън промяната на избрани механически неща, моята съществена цел остава същата: да се развличам и да се пробвам да изненадам слушателя с нещо, което той не чака да чуе. 
Какво мислите за превъзходството на поп сцената върху всички останали жанрове през днешния ден? 
Комерсиализацията на ъндърграунд сцената е натурален развой и тази доминация е естествена поради количествата пари, които се хвърлят в нея. 
Били ли сте в България преди - в случай че да, по какъв начин ви се стори?
Няколко пъти съм бил в София и постоянно съм си прекарвал отлично. Бяха хубави празненства с хора, които буйно обичат музиката. Не съм идвал от няколко години и чакам с неспокойствие да дойда отново в този момент. Тъй като вървя в доста страни, в никакъв случай нямам времето да ги прегледам за толкоз време, колкото би ми се желало. Но пък не бих имал нещо срещу това да се промени в бъдеще. 

Какво обичате да вършиме отвън музиката - какви са заниманията ви, по какъв начин прекарвате свободното си време?
Обичам хубавата храна, документалните филми, същинските хора, същинските достижения. Обичам също футбол, крикет, тенис и се пробвам да проследявам какво става там, когато имам време. Изглежда явно, само че макар, че животът ми постоянно е бил обвързван със слушане на музика, аз към момента обичам най-много да чувам музика в свободното си време. Във всевъзможни жанрове. 
Как се чувствате от обстоятелството, че Англия напуща Европейския съюз?
Има няколко разнообразни версии за това за какво напуснахме Европейски Съюз, върху които може да дебатираме постоянно. Затова истината е, че единствено времето ще покаже дали това е бил добър или неприятен избор. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР