Датата 7 януари 2023-та година се оказа повече от паметна

...
Датата 7 януари 2023-та година се оказа повече от паметна
Коментари Харесай

Григор за отказването на Надал от АО: Това е най-лошото нещо, което можеше да се случи

Датата 7 януари 2023-та година се оказа повече от паметна за родния ни тенис, откакто Григор Димитров най-сетне постави завършек на " сушата " си в АТР Тура и завоюва първата си купа от над шест лета насам, триумфирайки с оценката на конкуренцията в Бризбейн. Броени минути след коронясването на българина в шампионата, то дълго чаканото завръщане в тениса на Рафаел Надал бе помрачено от голям удар, откакто стана ясно, че Матадора още веднъж е потърпевш на корта, като е получил микроразкъсване на мускул в региона на бедрото, което го лишава от опцията да се състезава на Аустрелиън Оупън през идната седмица.

Самата вест изцяло резонно се оказа извънредно разочароващо освен за 22-кратния " мейджър " първенец и неговите фенове, а изцяло за тенис обществеността, като мнение по въпросната тематика показа и Григор:

" Какво мога да кажа (по мотив отказването на Надал)? Това е най-лошото нещо, което можеше да се случи. Не знам, само че се надявам, че не е толкоз зле, сигурно. Проведохме обща подготовка по-рано през седмицата с него. Не съм предполагал, че това ще се случи, гледах му няколко тренировки тук. Винаги съм харесвал да го виждам, когато играе освободено, без значение дали в мачове или тренировки. Искам да кажа, че това сигурно е разочароващо.

Най-вече за самия него в сравнение с за всекиго различен. Аз в действителност гледах много обнадеждаващо към завръщането му. Предполагам, че това ще го извади за малко от кортовете и му поисквам бързо възобновяване, несъмнено. Надявам се, че ще го забележим назад най-малко за клея, тъй като това е нещо, което в никакъв случай няма да ми омръзне да виждам. ", съобщи първата ни ракета пред камерата на Brisbane Press.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР