DataArt, глобална технологична компания, която проектира, разработва и поддържа софтуерни

...
DataArt, глобална технологична компания, която проектира, разработва и поддържа софтуерни
Коментари Харесай

Голяма софтуерна компания откри нов център във Варна, набира специалисти

DataArt, световна софтуерна компания, която проектира, създава и поддържа софтуерни решения, откри публично своя втори развоен център в България, намиращ се във Варна. Компанията стъпи на българския пазар през 2016 година, когато откри свое посланичество в София, а в този момент уголемява активността си и в морската ни столица. 

Предвижда се в новия офис в началото да бъдат наети 50 нови чиновници до края на годината и процесът по наемане да продължи интензивно и през 2023 година Сред позициите, за които компанията търси експерти, са софтуерни разработчици, QA мениджъри, мениджъри на планове, бизнес анализатори и други

Сред целите на DataArt във Варна ще бъдат както привличането на висококвалифицирани софтуерни експерти, по този начин и работа с университети, участия в просветителни начинания и подкрепяне на развиването на софтуерния отрасъл във Варна и района.

Новият развоен център на DataArt ще се концентрира върху разработка на софтуерни решения за клиенти на компанията от разнообразни промишлености с приоритет върху бранша на търговията и финансите.

Варненското поделение на DataArt ще бъде управлявано от Милен Маринов, управител с над 15 години опит в оперативното управление и бизнес развиването в огромни интернационалните компании, измежду които Sheraton, NCL, Holland America, Viking Cruises и други

" Това, че високотехнологична компания като DataArt реши да влага в отварянето на развоен център във Варна е единствено още едно доказателство, че морската ни столица се трансформира във значим център на ИТ промишлеността у нас, който занапред ще разпростира своя капацитет. Процесът по наемане на експерти към този момент започва, тъй че всеки, който има предпочитание да стане част от нашия екип във Варна, може да кандидатства за отворените ни позиции “, разяснява Милен Маринов.

Разширяването на активността на DataArt в България е част от световната политика на компанията за географска диверсификация и тактика за основаване на мощен световен екип от висококвалифицирани експерти. Компанията е учредена преди 25 години и към този момент има над 6000 чиновници, позиционирани в офиси и развойни центрове във Англия, Съединени американски щати, Аржентина, Полша, ОАЕ, България, Армения, Сърбия, Украйна, Грузия и други

Плановете на DataArt са да продължи да затвърждава интернационалното си наличие, да влага в надеждна и сигурна инфраструктура и да развива софтуерния си капацитет в основни области, измежду които изкуствен интелект, машинно образование и разбор на данни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР