Дъщерята на високопоставения ръководител на Нацистка Германия Хайнрих Химлер –

...
Дъщерята на високопоставения ръководител на Нацистка Германия Хайнрих Химлер –
Коментари Харесай

Щерка на топнацист работела в разузнаването на Западна Германия

Дъщерята на високопоставения началник на Нацистка Германия Хайнрих Химлер – Гудрун Бурвиц е работела в разузнаването на Западна Германия, написа берлинският в. Билд.

Изданието цитира документ, публикуван от деловодството на Службата за отбрана на Конституцията (БНД), каквото е формалното наименование на службата за сигурност. "Ние удостоверяваме, че госпожа Бурниц е била на щат в нашата институция като секретарка в продължение на няколко години. Тя е била освободена от служба през 1963 година, когато управлението на Разузнавателна служба на ФРГ е подхванало ограничения по отстраняването на чиновници, чиито биографии са директно свързани с нацисткото минало на нашата страна. Тогава е било разкрито, че Гудрун Бурвиц е употребила непозната идентичност ", се показва още в справката. В документа се добавя, че разузнаването на Федералната република не дава информация за свои някогашни и сегашни чиновници. "Обявяването на името на госпожа Бурвиц е изключение, тъй като тези данни съставляват публичен интерес ", написа още в документа.

Бурвиц е родена през 1928 година в фамилията на Хайнрих Химлер и брачната половинка му Маргарет Боден. Щерката на Химлер след Втората международна война е живяла известно време в Италия, Франция и най-сетне в родината си. Тя до кончината си през май 2018 година се е опитвала да оневини татко си.

Роденият през 1900 година Химлер по време на ръководството на Хитлер е заемал поста вътрешен министър. Той е основател за основаването на концентрационните лагери за всеобщо заличаване на евреи, роми, хомосексуалисти и съперници на Хитлер. Хилмлер в края войната се е опитал да води мирни договаряния със Съединени американски щати и Британия поради това уволнен. Той се е предал на британците. След като обаче е била открита същинската му идентичност, Химлер се е самоубил на 23 май 1945 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР