Дъщерята на Стан Лий, участвал в създаването на едни от

...
Дъщерята на Стан Лий, участвал в създаването на едни от
Коментари Харесай

Дъщерята на Стан Лий обвини "Дисни" в липса на уважение към наследството на баща й

Дъщерята на Стан Лий, взел участие в основаването на едни от най-известните комикс герои на " Марвел ", зае страната на " Сони ", откакто по-рано през седмицата стана известно, че студиото и " Дисни " (които купиха " Марвел " за 4 милиарда $ през 2009 г.) не се преподписали контракт за съдействие за правата на Спайдърмен и по този начин персонажът евентуално ще напусне киновселената на " Марвел ". Тя също по този начин съобщи, че никой не се е отнасял по-зле към паметта на татко й след неговата гибел на 12 ноември предходната година от " Дисни " и " Марвел ", написа " Гардиън ".

Според Джоан Лий " Дисни " и " Марвел " би трябвало да бъдат спрени в техното предпочитание за цялостен надзор върху работата на нейния татко. " Дали това ще са " Сони ", или някой различен, развиването на героите на Стан Лий заслужава разнообразни гледни точки ", сподели тя.

Джоан Лий означи, че след гибелта на татко си е била разтревожена от неналичието на състрадание към нея, което са посочили от " Дисни ".

" Когато татко ми умря, никой от " Марвел " или " Дисни " не се свърза с мен ", съобщи тя. " От първия ден те търгуваха с неговата работа и по този начин и не демонстрираха почитание към неговото завещание. В края на краищата никой не би могъл да се отнесе с татко ми по-зле, в сравнение с хората отпред на " Марвел " и " Дисни " "

Стан Лий основава Спайдърмен за " Марвел " през 60-те години на предишния век, само че преди 20 години " Сони " купиха филмовите права за героя. През 2015 година " Дисни " и " Сони " подписаха контракт, по силата на който супергероят можеше да се появява във филми от киновселената на " Марвел " и противоположното.

Това направи президентът на " Марвел " Кевин Фейдж основен продуцент на последните две заглавия за Спайдърмен с Том Холанд в основната роля. Според контракта " Дисни " получаваше 5 % от боксофиса и всички доходи от мърчандайзинга.

След триумфа на " Спайдърмен: Далеч от вкъщи ", който завоюва 1.109 милиарда $ в международния боксофис и стана най-успешният филм на " Сони пикчърс ", от " Дисни " желаеха изискванията по договорката да бъдат изменени. Друга причина за това беше " пенсионирането " на няколко от техните герои в " Отмъстителите: Краят на играта ".

От " Дисни " се упорствали приходите да се разделят 50 на 50%, както и ролята на Фейдж при продуцирането да не е толкоз огромна, а от " Сони " са отхвърлили предлагането.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР