Дъщерята на проф. Мирослава Кортенска Веселина Господинова дари на студенти

...
Дъщерята на проф. Мирослава Кортенска Веселина Господинова дари на студенти
Коментари Харесай

Дъщерята на проф. Мирослава Кортенска дари книгите на майка си на студенти



Дъщерята на проф. Мирослава Кортенска Веселина Господинова подари на студенти от Югозападния университет в Благоевград книгите на майка си.
" Аз доста държа знанието, всички книги, които са били на работния плот на майка ми, да останат персонално във всеки един студент . Това беше нейното обръщение за отговорността към знанието и си мисля, че когато обявихме самодейността в интернет, се обадиха повече от 20 студенти от цяла България с молба книги от професорката, от нейния голям списък да остане в тях. Това е един доста трогателен миг, за който аз се приготвям прочувствено ", сподели за БНР Веселина Господинова, щерка на проф. Мирослава Кортенска.

Веселина Господинова показа, че студентите имат потребност от знанието на нейната майка - проф. Мирослава Кортенска.

" Именно тези студенти, до момента в който майка ми беше в болница, до момента в който преминахме през тези тежки моменти, за нито един момент тези деца не ме оставиха - мен и моите деца, постоянно се интересуваха от нас ", добави в предаването " Графити по въздуха " Веселина Господинова.

.

" Въпреки че толкоз време майка ми беше в болница, знаехме, че не е положително нейното положение, че е доста тежко положението ѝ поради коорнавируса, само че постоянно вярата умира последна. Аз към момента не мога да преживея, не мога да приема, не мога да възприема тази обстановка, която живота ми сервира - да се разделя с моята майчица, която си отиде на толкоз работоспособна възраст. Тя беше учител до последно в Югозападния университет в Благоевград, пишеше мнения, имаше доста сериозна социална позиция. Нейното становище беше аршин и мерило за доста хора в България. Загубихме този човек по този начин неуместно и аз съм в огромен потрес ", показа още Веселина Господинова.

Благодарение на БНР във връзка 85-годишнината от рождението на татко си - Кирил Господинов, Веселина Господинова подари документи на Държавния списък.

Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР