Дъщерята на известен турски бизнесмен е била в частния турски

...
Дъщерята на известен турски бизнесмен е била в частния турски
Коментари Харесай

Дъщерята на известен турски бизнесмен е била в частния самолет, разбил се в Иран

Дъщерята на прочут турски предприемач е била в частния турски аероплан, разрушил се в югозападен Иран.

Това е 28-годишната Мина Башаран, щерка на Хюсеин Башаран, глава на бизнеклана Башаран. Тя дружно със седем приятелки се прибирала от моминското си празненство в Дубай. Мина трябвало да се омъжи идващия месец.

Мина била член на борда на шефовете на Башаран Холдинг и трябвало един ден да наследи фамилния бизнес.

Best Weekend #bettertogether #minasbachelorette

A post shared by Mina Başaran (@minabasaran) on Mar 8, 2018 at 6:18am PST

Три дни преди нещастието тя качила фотоси в „ Инстаграм” от моминското си празненство, както и други фрагменти от Дубай, на които се виждал и злополучният аероплан.

#minasbachelorette #bettertogether @buguniform

A post shared by Mina Başaran (@minabasaran) on Mar 10, 2018 at 6:13am PST

В обществените мрежи били качени и клипове, на които се виждало по какъв начин Мина и нейните другари купонясват на концерт на английската певица Рита Ора в дубайски нощен клуб.

Причината за злополуката може да е възпламеняване на мотора, съобщи иранската организация ИНСА, като цитира на представителя на иранското Управление за изключителните обстановки Моджтаб Халиди, съобщи ТАСС.

Той добави, че машината се е блъснала в планински скат и се е запалила, съобщи Асошиейтед прес прес.

Така се удостоверява версията на очевидци, които споделиха, че са видели по какъв начин от един от моторите на машината излизат пламъци, още до момента в който тя е летяла, съобщи ТАСС. Самолетът е паднал покрай град Шахр-е Корд, на към 400 километра южно от Техеран.

Самолетът е " Бомбардие Чалънджър 600 ". Според представител на Организацията за гражданска авиация на Иран Реза Джафаризадех в него е имало 11 души, предадоха международните организации. Осем души са били пасажери, а трима са били членове на екипажа. Според турския Червен полумесец всички в самолета са починали, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Ръководителят на турския Червен кръст Керем Кънък сподели, че минимум един от пасажерите в самолета е член на турската бизнесфамилия Башаран. По-рано бе обявено, че самолетът е на компанията Башаран Холдинг, съобщи Ройтерс.

Засега публично не е обявено кой е бил в авариралия аероплан, а иранската организация ИРНА сподели единствено, че всички пасажери в него са били млади дами, съобщи АП.

Частният аероплан е изхвърчал от град Шаржа в Обединените арабски емирства и е трябвало да кацне в Истанбул.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР