Даря Шаламанова се класира за полуфиналите на турнира за жени

...
Даря Шаламанова се класира за полуфиналите на турнира за жени
Коментари Харесай

Даря Шаламанова се класира за полуфиналите на сингъл на турнира за жени от веригата ITF във Варна

Даря Шаламанова се класира за полуфиналите на шампионата за дами от веригата ITF World Tennis Tour във Варна. Надпреварата с награден фонд от 15 хиляди $ се организира на кортовете на Търговска колегия „ Супер Спорт " и носи точки за ранглистата на WTA. Състезанието се организира със съдействието на община Варна.

Този шампионат е следващата отлична опция за българските тенисисти да натрупат както точки за интернационалните класации, а също по този начин и спортен опит в своята страна. На полуфиналите Даря Шаламанова победи друга българка Лия Каратанчева с 6:4, 2:6, 6:4. Срещата продължи 2 часа и 24 минути.

Шаламанова осъществя поврат от 0:3 гейма в първия сет, само че във втората част 19-годишната Каратанчева още веднъж взе ранен задатък от 4:1, с цел да изравни резултата. В решаващата трета част Шаламанова поведе с 5:2, пропусна два мачбола в деветия гейм, а по-късно при 5:4 отрази два брейкбола и въпреки всичко съумя да стигне до успеха. Така тя за първи път се класира за полуфинал в шампионат на Международната федерация ITF, за което проработи 4 точки за международната класация и 734 $.

За място на финала Шаламанова ще срещне поставената под номер 6 румънка Патрича Мария Циг от Румъния. която в профил друга българка Йоана Радулова с 6:0, 6:0.

Денислава Глушкова не съумя да преодолее четвъртфиналите след проваляне от седмата в схемата Лучия Багарич (Хърватия) с 6:7(2), 4:6.

18-годишната Глушкова пропиля задатък от 5:2 гейма в първия сет, а във втората част тя позволи закъснение от 0:4 и това се оказа решаващо.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР