Даря Касаткина, най-добрата руска тенисистка в момента, потвърди в интервю,

...
Даря Касаткина, най-добрата руска тенисистка в момента, потвърди в интервю,
Коментари Харесай

Най-добрата руска тенисистка потвърди хомосексуалността си

Даря Касаткина, най-хубавата съветска тенисистка сега, удостовери в изявление, че има хомосексуална връзка. Тя прикани войната в Украйна да бъде прекъсната и не изключи да смени страната, за която се състезава.
По-късно №12 в женския тенис разгласява в профила си в Инстаграм фотография със състезателката по фигурно пързаляне Наталия Забияко, която ще излиза на леда под знамето на Канада.
Руски медии оповестиха за хомосексуалността ѝ, само че икономисаха сериозните изявления.
Запитана дали има вяра, че в миналото в Русия ще има толерантно отношение към такива като нея, че един ден ще може да върви по улицата ръка в ръка с приятелката си, тя отвърна "Не, в никакъв случай ". Според 25-годишната Касяткина, живееща в Испания, е имало някаква нежна вяра към международното състезание по футбол в Русия през 2018 година, че руснаците стартират да доближават разбиранията на Запад по тази и други тематики. Но по-късно всичко бързо завършило.
"Толкова доста тематики са табу в Русия. Идеята, че някой желае да бъде гей или да стане гей, е странна. Мисля, че няма нищо по-лесно на света от това да си хетеросексуален ", сподели още тя, имайки поради, че хетеросексуалните не са изправени пред избора на хомосексуалните по какъв начин да живеят.
"Сериозно, в случай че имаше избор, никой нямаше да избира да е гей. Защо да си затрудняваш живота, изключително в Русия? Какъв е смисълът? ", попита тя. От 10 години в Русия работи закон против "гей пропагандата " измежду подрастващите, забраняващ прайд шествията и преследващ деятели за правата на половите малцинства. В Чечения има голям брой свидетелства за отвличания, изтезания и убийства на такива.
В момента е в ход опит на депутати да разширят обсега на закона с цялостна възбрана на "прокарването " на LGBTQ+ връзките по положителен или безпристрастен метод, включително във филмите в кината, както и измежду пълнолетните.
"Сложно е да се живее в долап и няма смисъл. Постоянно ще ти се върти в главата, до момента в който не го кажеш. Разбира се, всеки самичък избира по кое време и до каква степен да се открие. Да живееш в комфорт със себе си е най-важното. На останалите би трябвало да им е все едно ", добави тенисистката.
Касаткина удостовери, че е била въодушевена да признае обществено връзката си от това, че предишния месец Надя Карпова, нападател в националния тим по футбол, стана първата в Русия професионална състезателка, направила тази крачка. "Важно е основни и авторитетни хора в спорта или която и да е друга сфера да приказват за това. Важно е за младежите, преживяващи сложни времена в обществото е нуждаещи се от поддръжка. "
В изявлението за известен влогър тя изясни, че в Русия става толкоз комплицирано да се развиват тенис гении, че този спорт може да се окаже на прага на изгубването в страната. Основната причина е, че е доста значима конкуренцията, а да се финансират деца под 16 години и да пътуват в чужбина е все по-скъпо.
Имам другари с тенис клуб в Москва, които сега нищо не могат да развиват, даже тенис топки не могат да купят, добави Касаткина.
Деца, чиито родители имат благоприятни условия, имат късмет да излязат и съумеят, само че ще би трябвало да сменят поданството си, в случай че желаят кариера, добави тя. А и никой не признава за нищо тенис федерацията на Русия.
"Честно казано, към този момент си задаваме такива въпроси. Отстраниха ни от "Уимбълдън ", никой не знае какво следва. Олимпиадата е след две години и също там нищо не е ясно. Ние сме отшелници, които не знаят какво да вършат нататък. Да сменяме паспорта? Ще забележим. "
Запитана какво най-вече желае сега, Касаткина отвърна: "Да няма война ".
"Нито ден след 24 февруари не е минал, без да си помисля това. Лично не съм наранена по никакъв метод. Но това, през което минават хората в Украйна, а и в Русия, е призрачен сън. Ако можеше незабавно всичко това да спре, най-малко 1 % възможност да има да се приключи... не да се трансформират настройките на хората, а да се спре... Но не мога да го спра, не мога нищо да направя, усещам се безсилна. Дори Европа не може да го спре, какво да направи 25-годишната Дашя Касаткина? "/Дневник
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР