Даря Гудкова, диетолог и специалист по фитнес от веригата спортни

...
Даря Гудкова, диетолог и специалист по фитнес от веригата спортни
Коментари Харесай

Печено пиле и риба за идеална фигура след 40 години

Даря Гудкова, диетолог и експерт по фитнес от веригата спортни клубове XFIT в Москва, предложи на дамите над 40 години някои храни за поддържане на идеална фигура.


На първо място специалистът прикани в ежедневното меню да участват наложително печено пилешко месо и риба. Като потребни диетологът дефинира и тофу, яйца, бобови растения, извара и натурално кисело мляко. Освен това здравният експерт посъветва да се включат храни, съдържащи калций и витамин D, който се съдържа в херингата, сьомгата, рибеното масло и жълтъците на яйцата. " Калцият ще предотврати риска от свързани с възрастта болести като остеопороза и ще помогне за контрола на тежестта ", изясни Гудкова.

В същото време тя предлага да не се отхвърляме изцяло от мазнините, кафето и алкохола. В първия случай се предлага да се обърне внимание на нерафинираните растителни масла, маслото (поне 82,5 % мазнини), ядките, мазната риба и авокадото. В същото време Гудкова предизвести за вредата върху фигурата от трансмазнините, които могат да се открият в евтините сладкарски произведения и бързите храни. Що се отнася до кафето и алкохолните питиета, потреблението им би трябвало да бъде понижена след 40-те.

Накрая лекарката напомни смисъла на фибрите, които имат позитивен резултат върху храносмилателната система. Според нея в менюто си би трябвало да включим пълнозърнести артикули, зеленчуци и билки./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР