Дървото на живота пращи от грандиозно великолепие… стига да не

...
Дървото на живота пращи от грандиозно великолепие… стига да не
Коментари Харесай

6 ужасяващи същества, които не следват правилата на природата

Дървото на живота пращи от грандиозно великолепие… стига да не гледате прекомерно от близко. Когато изследвате някои от дребните твари на майката природа под лупа, излиза наяве, че до момента в който индивидът е формиран най-вече от въглерод и вода, насекомите са равни елементи кошмари и ненавист.

Експлодиращи мравки се самоубиват, с цел да пленяват хищници

В Борнео има тип мравки на име camponotus cylindricus, по-известни като експлодиращи мравки. Около половината от телата на тези дребни изродчета е формирана от токсично, лепкаво вещество, което учените назовават просто „ жълтата слуз “, тъй като латинският не постоянно е решение. Когато бъде застрашена от див звяр (обикновено по-голяма мравка), експлодиращата мравка се хваща за краката на нападателя с челюстите си, обръща се наобратно в най-непривлекателния танц в природата и свива коремните си мускули, до момента в който задникът й не експлодира. Наистина.

Това има две функционалности. Първо, жълтата слуз е токсична, тъй че има добър късмет просто да убие агресора. Ако това не стане, тя също по този начин е много лепкава – толкоз, че напряко залепя натрупа на експлодиращата мравка за врага.

Звучи откачено, само че напълно не е извънредно за обществени инсекти като мравките да се самоубиват, аз да предпазят мравуняка. Работата е там обаче, че експлодиращите мравки го вършат при най-малката провокация – леко допиране с пинсети в лаборатория е задоволително. Правят го даже на стотици метри от мравуняка, в случай че по-голяма мравка припари до тяхната територия.

Ветрилокрили паразити трансформират гостоприемниците си в секс зомбита

Ветрилокрилите паразити стартират живота си като дребни ларви. Много дребни. Толкова, че могат да пропълзят в пчела, рибка или хлебарка. Щом влязат в гостоприемника си, самото им наличие кара гениталиите му да изчезнат. Дори не сме стигнали до най-лошата част, макар че одеве споменахме по какъв начин карат гениталии да изчезват.

Щом пораснат огромни и мощни (относително казано), мъжките ветрилокрили паразити напущат гостоприемника си, с цел да изпълнят единствената задача на всеки един подрастващ мъжки в животинското кралство: да вършат колкото се може повече секс, преди да умрат при спонтанна секс детонация. Проблемът е, че женските ветрилокрили паразити нямат крила. Поради тази причина те не се развиват оттатък стадия на ларвата, нито напущат гостоприемника си. Как тогава се развъждат? По най-ужасяващия метод. Женските подават задниците си от телата на гостоприемниците си, трансформирайки ги в ходещ букет от вагини.

И при положение, че довечера смятахте да спите умерено, при някои типове женските напълно са се отказали от концепцията за нормалност и гениталии. Мъжките са принудени да ги оплождат по остарелия метод с пробождането в корема, което учените назовават „ травматично осеменяване “. След това, по време на бременността, неблагодарните дребни изроди изяждат майка си от вътрешната страна на открито и целият цикъл стартира изначало.

Осата костница лови паяци и ги заключва в тъмници, където биват изяждани живи

Ловните оси са огромни и страшни инсекти, които снасят яйцата си в уловени паяци. Когато яйцата се излюпят, бебетата постепенно изяждат паяка от вътрешната страна на открито, до момента в който е още жив.

Макар нормално ловните оси да затварят парализираните и прясно осеменени жертви в тюрма със стени, направени от тиня и слюнка, по този начин наречената оса костница подвига летвата още повече. Тя украсява стените на своята бърлога развъдник с трупове на мравки.

Но ловните оси даже не ядат мравки. За какво са им? Учените считат, че миризмата на мравките – както към този момент сме виждали, мравките може да съдържат някои много груби химикали – може да отблъсква хищници и паразити.

Миниатюрни мухи обезглавяват мравки и живеят в черепите им

Докато след секс хората нормално спят, ядат или се преструват, че съседите не са чули нищо, мухата dohrniphora избира да се отдаде на класическото ритуално обезглавяване. Съвкупляващи се двойки от тези мухи атакуват ранени мравки. След това, откакто мъжкият си свърши работата, отлита и следи по какъв начин женската употребява дългото си, сходно на трион хоботче, с цел да отреже главата на мравката, след което я отнася на безвредно място, с цел да изпапка мозъка й.

Учените считат, че това обективно откачено държание в действителност е нужна част от репродуктивния цикъл на мухата. Приема на протеини от мозъка на мравката е жизненоважен за прясно оплодените яйца на женската. Ако щете вярвайте, само че това даже не е най-отвратителния репродуктивен цикъл на муха, включващ обезглавяване на мравки. Мухите phoridae също обезглавяват мравки… от вътрешната страна на открито.

Женските се хвърлят върху живи мравки и употребяват острите си като игли яйцеклади, с цел да снесат яйцата си надълбоко в телата им. Докато личинката се развива, тя лека-полека си проправя път към главата на гостоприемника, където употребява контролиращи мозъка химикали, с цел да й попречи да се държи съмнително. След като е пораснала задоволително, личинката насочва мравката към влажно и безвредно място, където най-сетне й е разрешено да почине, откакто личинката разгражда тъканта, свързваща главата с тялото й. Отсечената глава се трансформира в детско креватче за изчадието, до момента в който най-после изцяло развитата муха не излезе от устата на мравката, с цел да повтори пародийното знамение на живота.

Гигантската алена пиявица е хищна прахосмукачка

Дом на експлодиращи мравки, великански пръчковидни буболечки и праисторически речни скатове, Борнео е освен цялостен с биологически чудовища, само че явно и фантасмагорична лаборатория, бълваща непрекъснато нови ужаси, в това число великански 60-сантиметров червей, който наподобява на срязано дебело черво, съживено посредством черна магия. Добрата вест е, че въпреки тези червеи да наподобяват непоносимо, те не могат да наранят никого. Лошата вест е, че тук не става въпрос за тях.

Става въпрос за това, което се храни с тях.

Един ден Бог прекалил с уискито и решил да ревизира по какъв начин би изглеждало едно хищно черво. Резултатът е гигантската алена пиявица. Открита едвам преди 2 години, тя се влачи през гората с шокираща скорост, търсейки слузестите следи на солидните червеи. Когато открие подобен, пиявицата го обгръща с устата си по доста противен за гледане метод и го засмуква като дебела спагета.

Ядящи плът пчели създават мед от месо

Ако би трябвало да изброите три неща, които вършат пчелите, евентуално ще кажете, че жилят, създават мед и продават зърнени закуски. Хищните пчели обаче не набират протеините си от полен и нектар като останалите. Както подсказва името им, те претърпяват на месо. Въоръжени с остри челюсти, пчелите водят своите родственици, употребявайки феромонна диря, след което с огромна успеваемост се заравят в скотски трупове, раздират кожа и пера и трансформират телата в скелети единствено за часове.

Разбира се цялата причина пчелите да създават мед е, че не ядат храната си незабавно – оцеляването им зависи от способността им да складират храна за себе си и за децата им. Затова медът на процедура няма период на валидност. Следователно, до деня, в който не си изобретят дребни хладилници, хищните пчели имат огромен, смрадлив проблем: месото се скапва. Как тогава тези симпатяги не умират от апетит?

Просто. Правят като всички пчели: създават мед. Мед от месо.

Хищните пчели употребяват трупове, употребявайки корозивно плътта вещество, което изпускат от челюстите си. След това, с цялостни с втечнено месо стомаси, те отлитат назад в колонията и повръщат полуразградения коктейл за приятелчетата си. Въпросните изпиват противния сок и го трансформират в богат на хранителни субстанции секрет, който може да се съхранява постоянно. Сещате се, като меда.

 

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР