Дървеният мост на Дряновския манастир е отнесенПричина са последните дъждове,

...
Дървеният мост на Дряновския манастир е отнесенПричина са последните дъждове,
Коментари Харесай

Дървеният мост на Дряновския манастир е отнесен

Дървеният мост на Дряновския манастир е отвеян

Причина са последните дъждове, които се изсипаха в региона. Местната община ще търси помощ от Междуведомствената комисия по бедствия и повреди, с цел да възвърне оборудването, което е една от най-посещаваните туристически атракции в Дряново.

Непочистената реката и падналите дървета пречат на водата да премине. Имотът е църковен и действително го поддържа общината поради туристическия интерес.

Днес екипи започнаха да разчистват дънерите и клоните, донесени от водата. По обяд обаче над Дряново отоново се изля пороен дъжд, съпроводен с градушка, а единствено за час равнището на реката се повиши с един метър. Това наложи екипите, които работят по възобновяване на дървения мост, да бъдат евакуирани. На основния път, който свързва Дряновския манастир с града, падна голямо дърво, което затвори за придвижване единствения път. Доброволци и екипи на пожарната работиха по отстраняването на падналите клони.

Пороен дъжд с гръмотевици се изсипа и във Велико Търново. Водната буря се развихри малко след 14 часа. Централната улица на града „ Васил Левски “ се трансформира за минути в река, както и доста други второстепенни улици. Приземният етаж на Факултета по изобразително изкуство също бе наводнен. От шахтите за следващ път бликнаха фонтани, защото част от тях са непочистени. В пожарната досега няма подадени сигнали за наводнени публични обекти или жилищни здания, нито за потърпевши хора, заяви комисар Красимир Кръстев от РД ПБЗН.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР