Държим да бъде избран председател на парламента. Бламирането не е

...
Държим да бъде избран председател на парламента. Бламирането не е
Коментари Харесай

Цонев: Оттеглянето на Минчев е добър ход на ПП, но не е достатъчно за избор на шеф на НС

" Държим да бъде определен ръководител на Народното събрание. Бламирането не е добър ход. Ще беседваме с всички ", разяснява преди Председателския съвет зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев, който през вчерашния ден беше повдигнат и за началник на Народното събрание от водача на партията Мустафа Карадайъ.

По думите му фактът, че нощес " Продължаваме промяната " отдръпнаха претендента си Никола Минчев, е " добър, градивен ход ", само че не е задоволителен за излаз от невижданата обстановка с блокаж на работата на Народно събрание, тъй като не може да бъде определен ръководител на Народно събрание.

Той не е отговори на въпроса за какво Движение за права и свободи са отдръпнали поддръжката си от Росен Желязков по време на второто гласоподаване, а единствено се усмихна на медиите.

При обяваването на отдръпването на своята номинация от Политическа партия обясниха, че ще гласоподават срещу - като същинска съпротива, с цел да видят дали другите ще поддържат различен претендент и ще съумеят да го изберат.

" Движение за права и свободи ще взе участие във всички договаряния и диалози. Вчера даже отидохме при Политическа партия, с цел да забележим дали може да се отпуши тази процедура, говорихме с Кирил Петков, приказваме с Корнелия Нинова. Трябва да има разговор, другояче нищо няма да стане ", сподели той, като удостовери, че Движение за права и свободи даже са влезнали в стаята на групата на Политическа партия в търсене на разговор и излаз от блокажа.

Движение за права и свободи е получила покана от преговорния екип на Росен Плевнелиев и Соломон Паси за на следващия ден, разгласи още Йордан Цонев преди Председателския съвет в Народно събрание. " Изборът на ръководител евентуално ще отпуши да привдижим напред някаква бюджетна процедура, само че за кабинет по-скоро съм черноглед ", разяснява Цонев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР