Държавно горско стопанство Варна предприе акция по почистване и осветяване

...
Държавно горско стопанство Варна предприе акция по почистване и осветяване
Коментари Харесай

Започна почистване на горски пътеки край кв. Аспарухово

Държавно горско стопанство „ Варна ” предприе акция по разчистване и осветление на пътеки и пътища в горските територии в региона. Тази заран строителна техника, ангажирана от стопанството, е изкоренила рискови сухи дървета и шубраци в покрайнините на регион „ Аспарухово ”.

Акцията е осъществена край „ Ловен подслон “ и „ Горски кантон “ Боровец под управлението на Георги Хайдутов - началник на трето Главно следствено управление (на МВР) и Александър Арамов от управителния съвет на СИДП.

На място е осъществена и оборка на битови боклуци от чиновници на ДГС „ Варна “ и чиновници на Североизточно държавно дружество.

От своя страна районният кмет на Аспарухово – Ивайло Маринов е поел ангажимент да се асфалтира общинският път „ Малка Чайка “, преминаващ през „ Горски кантон “ Боровец.

Въпреки напъните, които поставяме, с цел да пазим горския фонд от замърсяване, макар контрола, който редовно упражняваме, казусът е реалност. Нещо повече – това надалеч не е проблем единствено на горското стопанство, а на цялото ни общество. Защото гората е на всички ни! ”, разяснява Александър Арамов от управителния съвет на СИДП.
По думите му в горските територии боклуци се генерират най-вече край пътища и в покрайнините на обитаемоте места и моли жителите, които станат очевидци на нарушавания, свързани със замърсяването на горите, да подават сигнали на телефон 112.

СИДП припомнят, че безконтролно изхвърлените боклуци нерядко покачват заплахата от възникването на пожари.  
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР