Държавният секретар по европейските въпроси на Португалия Ана Паула Закариаш

...
Държавният секретар по европейските въпроси на Португалия Ана Паула Закариаш
Коментари Харесай

Португалия разкри, че София е била притискана за компромис за Скопие

Държавният секретар по европейските въпроси на Португалия Ана Паула Закариаш разкри, че върху България е бил оказван напън да одобри компромисно предложение за стартирането на Република Северна Македония до договаряния за участие в Европейския съюз.

" Тук има баланс, тъй че ние оказвахме напън и върху България, тъй като бяхме сложили на масата положително предложение - да се прегледа, да се види дали може да проработи. Също по този начин работим и със Северна Македония и се опитваме да забележим дали идва миг, в който да реализираме единодушие по въпроса. Но този напън въпреки всичко има граници ", добави министър Закариаш, представена от БНР.

Тя изрази вяра изборите през юли да доведат до намиране на решение за ветото на България за започване на договаряния със Северна Македония за участие в Европейски Съюз.

Министър Закариаш, чиято страна ще съобщи ротационното председателство на Евросъюза на Словения на 1 юли, чака, че като страна от същия район тя ще помогне за намирането на решение на казуса, само че акцентира, че българската позиция би трябвало да се почита и да не се внасят различия в Европейски Съюз.

Ана Паула Закариаш дефинира дебата сред двете страни като " нелек ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР