Държавният секретар на Съвета за сигурност на Беларус Андрей Равков

...
Държавният секретар на Съвета за сигурност на Беларус Андрей Равков
Коментари Харесай

Руските наемници в Беларус заподозрени в подготовка на терористична атака

Държавният секретар на Съвета за сигурност на Беларус Андрей Равков заяви, че арестуваните в Минск съветски наемници са обвинени в подготовка на терористична офанзива . Срещу тях е формирано наказателно произвеждане, осведомят ТАСС и други съветски медии.
 В Беларус задържаха 32-ма съветски наемници от
В Беларус задържаха 32-ма съветски наемници от " Вагнер "

Частните военни компании са противозаконни в Беларус

Равков добави, че се търсят други наемници.

Арестуваните са изправени пред обвинявания в " подготовка на терористични дейности ".

Вчера беларуската организация БелТА заяви, че край Минск са арестувани 32 наемници от частната военна компания " Вагнер " . Още един наемник е задържан в южната част на страната. Агенцията означи, че арестуваните са съветски жители, които са възнамерявали да дестабилизират президентските избори.

Според организацията групата " бойци " пристигнали в Минск в нощта на 24 против 25 юли и се настанила в един от хотелите, след което няколко дни по-късно се преместили в санаториум, ситуиран близо до столицата. Общо, съгласно БелТА, 200 " бойци " са били изпратени в Беларус.
 Лукашенко упрекна Русия в
Лукашенко упрекна Русия в " мръсни планове " след залавянето на 32-ма от " Вагнер "

Ново прехвърчане на искри сред Русия и Беларус

Президентът Александър Лукашенко свика незабавно заседание с членовете на Съвета за сигурност след ареста на повече от 30 съветски " бойци ", за които се твърди, че са желали да повлияят на изборите за президент, които са планувани за 9 август. Той упрекна Москва в " мръсни планове ".

В Държавната дума и Съветът на федерацията (долната и горната камара на съветския парламент) увериха, че Русия не била заинтригувана от дестабилизиране на обстановката в Беларус.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР