Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън отрече твърденията, че ще

...
Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън отрече твърденията, че ще
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън отрече, че ще напусне поста си

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън отхвърли изказванията, че ще напусне поста си и ще бъде заместен от сегашния шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

На въпрос дали има някаква истина в няколкото изявления за него пред седмицата, той отговори негативно. " Хората би трябвало да намират по-добри източници ", сподели Тилърсън в малко изявление в Държавния департамент преди публична вечеря в чест на удостоените с годишните почетни награди на Центъра " Кенеди ". Той добави, че се надява да участва на същия банкет и след една година.

В петък президентът Доналд Тръмп написа в " Туитър ", че работи добре с Тилърсън и че топ дипломатът на Съединени американски щати няма на никое място да върви, добави Ройтерс.

ТАСС заяви, че шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Помпео е отказал през вчерашния ден да разяснява дали му е предлагано да оглави Държавния департамент.

" Съсредоточен съм върху това, което върша в този момент. Сега имам доста работа. Имам достойнството да заемам тази служба от 10 месеца и да работя в най-хубавата разследваща работа в света ", сподели той по време на демонстрация в президентската библиотека " Роналд Рейгън " в Калифорния.

По-рано тази седмица " Ню Йорк таймс " писа, че в близко бъдеще Тилърсън ще бъде сменен от Помпео, а началник на Централно разузнавателно управление на САЩ ще стане сенаторът републиканец Том Котън. После " Вашингтон пост " добави, че концепцията за персоналните промени била на началника на канцеларията на Белия дом Джон Кели.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР