Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън и руският външен министър

...
Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън и руският външен министър
Коментари Харесай

Тилърсън и Лавров обсъдиха по телефона кризите в Северна Корея, Сирия и Украйна

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън и съветският външен министър Сергей Лавров са се договорили да продължат дипломатическите старания за решение на казуса с нуклеарната стратегия на Северна Корея и са подчертали, че нито Вашингтон, нито Москва одобряват Пхенян като нуклеарна мощ, съобщи говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт, представена от Ройтерс.

 © фотография: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
В телефонен диалог през вчерашния ден двамата министри са разискали и рецесията в Сирия и ситуацията в Източна Украйна, като Тилърсън е изискал Русия " да намали нивото на насилието ", добави тя. Тилърсън и Лавров са разискали значимостта на Женевските договаряния за решение на сирийския спор, сподели Науърт, представена от ТАСС.

" Те разискаха какъв брой е значимо да продължи Женевският развой за реализиране на спокойно решение на сирийския спор, както бе посочено в взаимното изказване на президентите Тръмп и Путин ", съобщи тя, имайки поради изказването на президентите на Съединени американски щати и Русия от 11 ноември в Дананг, Виетнам.

В диалога Тилърсън е изискал Русия да върне офицерите си в Съвместния център по надзор и съгласуваност на режима на преустановяване на огъня в Донбас. Русия изтегли офицерите си от центъра като съобщи, че осъществяването на отговорностите им е станало " невероятно поради дейности на украинската страна ". Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че съветските офицери могат да се върнат в центъра, в случай че Киев им обезпечи условия да си правят работата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР