Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо отложи планираната си за

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо отложи планираната си за
Коментари Харесай

Помпейо отложи посещението си в Гренландия

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо отсрочи плануваната си за през днешния ден аудиенция в Гренландия. Това оповестиха през днешния ден гренландските управляващи и датското министерство на външните работи, представени от ДПА.

Предвидено бе Помпейо да се срещне с гренландския районен министър председател Ким Килсен, с датския министър на външните работи Самуелсен и с гренландския министър на външните работи Ане Лоне Багер.

Говорител на Самуелсен съобщи пред ДПА, че не разполага с повече детайлности за отлагането.

Помпейо, който сега е в Лондон, се очакваше да стане четвъртият държавен секретар на Съединени американски щати, посетил Гренландия. Арктическият остров е част от Дания, само че разполага със забележителна автономност, напомня ДПА.

Вчера Помпейо се срещна със Самуелсен и Лоне Багер в Северна Финландия в границите на министерската среща на страните от Арктическия съвет, с която завърши двугодишното ротационно председателство на Финландия на осемчленната организация.

Отлагането на визитата в Гренландия е втора смяна в графика на Помпейо, който през вчерашния ден дойде на необявена аудиенция в Багдад, откакто отсрочи планувани срещи с немското управление в Берлин, отбелязва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР