Държавният секретар на САЩ Майк Помпео неочаквано отмени посещението си

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео неочаквано отмени посещението си
Коментари Харесай

Помпео разби на парчета приятелството между САЩ и Германия

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео ненадейно анулира визитата си Германия, което провокира мнения в Берлин за началото на края на положителните връзки с Вашингтон.
Приятелството сред страни е разрушено на части, разяснява в своя публикация за " Зюддойче цайтунг " журналистът Даниел Бреслер.
Помпео трябваше да се срещне през вчерашния ден с канцлера Ангела Меркел и външния министър Хайко Маас. Изненадващо обаче визитата му в Германия бе анулирано и той се насочи към Ирак.
Бреслер начира решението на Помпео " дебелоочие в света на дипломацията ".
Така или другояче повече от две години след встъпването в служба на Доналд Тръмп, огромна част от това, което неотдавна беше показано като германско-американско другарство, беше разрушено на части, установи журналистът, отбелязвайки, че към момента не е ясно какво би могло да се окаже по-важно за държавния секретер от късото посещаване в Берлин.
Самият Помпео по-късно сподели, че му се наложило да промени проектите си поради " ескалацията на дейностите на Иран ".
Според други мнения анулираната аудиенция и знак към Берлин поради присъединяване на Германия в " Северен поток " 2. Американците на няколко пъти остро разкритикуваха плана и предизвестиха, че по този метод Германия става извънредно подвластна от Русия.
По-рано немският външен министър Хайко Маас разяснява, че са налице " структурни промени в връзките сред Европа и Съединени американски щати, които се отразяват неподходящо върху двустранните контакти ". Освен това той разкритикува външнотърговската политика на Вашингтон, отбелязвайки, че комерсиалната война сред Китай и Съединени американски щати заплашва Германия, а стремежът на американците да въздействат на енергийния пазар на Европейския съюз посредством наказания против Русия е недопустимо.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР