Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен се срещна с високопоставени

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен се срещна с високопоставени
Коментари Харесай

Американският дипломат Блинкен се среща с турския Ердоган, с което започва дипломатическата си обиколка в Газа

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен се срещна с високопоставени турски чиновници в Истанбул, с което стартира едноседмично пътешестване из Близкия изток, ориентирано към усмиряване на напрежението, което е повишено от началото на войната на Израел против Газа през октомври.

На срещата си с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган Блинкен „ акцентира нуждата да се предотврати разпространяването на спора, да се обезпечи освобождението на заложници, да се разшири филантропичната помощ и да се понижат цивилните жертви “, сподели в събота представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Матю Милър.

Блинкен също акцентира нуждата да се работи за по-широк, дълготраен районен мир, който подсигурява сигурността на Израел и предизвиква основаването на палестинска страна, добави Милър.

Ердоган, гневен критик на военните дейности на Израел в Газа, преди този момент пропусна среща с Блинкен, когато американският посланик посети Анкара през ноември, поради твърдата поддръжка на Вашинг...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР