Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен каза на министър-председателя на

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен каза на министър-председателя на
Коментари Харесай

Блинкен: Израел трябва да избегне по-нататъшни щети за цивилните в Газа

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен сподели на министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху, че неговите сили би трябвало да заобикалят да нанасят спомагателни вреди на цивилното население в Газа, заяви Държавният департамент, съобщи Агенция Франс Прес.


Блинкен посещава страни от Близкия изток, с цел да успокои районното напрежение по отношение на спора, който продължава към този момент четвърти месец, и да беседва с израелските водачи за метода, по който се оправят с войната.

Говорителят на Държавния департамент Матю Милър заяви, че Блинкен е удостоверил поддръжката на Съединени американски щати за опитите на Израел да спре повторението на офанзивата на Хамас от 7 октомври, която провокира спора.

Милър съобщи, че Блинкен е " подчертал значимостта на избягването на по-нататъшни цивилни вреди и отбраната на гражданската инфраструктура в Газа ".

Блинкен и Нетаняху са разискали опитите за освобождение на останалите заложници от нападението на 7 октомври, които съгласно Израел са 132-ма, макар че се счита, че 25 от тях са били убити, добави Милър.

Двамата са разговаряли и за значимостта на даването на повече помощи на популацията на Газа.

„ Държавният секретар още веднъж акцентира нуждата от обезпечаване на дълготраен, резистентен мир за Израел и района, в това число посредством реализирането на палестинска страна ", сподели Милър. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР