Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън ще посети Египет, Израел

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън ще посети Египет, Израел
Коментари Харесай

Антъни Блинкън ще посети Близкия изток на фона на тревогите на САЩ заради насилието в региона

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън ще посети Египет, Израел и Западния бряг този уикенд, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Това ще бъде първото му посещаване в Близкия изток тази година, в миг, в който насилието израелско-палестинското принуждение ескалира. Съединени американски щати показаха терзания поради състава на държавното управление на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, включващо ултранационалистически и ултрарелигиозни партии. Продължават и различията по тематиката за човешките права в Египет.  

Държавният департамент съобщи, че Блинкън ще тръгне от Вашингтон в събота и ще посети Кайро, Ерусалим и Рамала. Съобщението бе направено часове откакто израелските сили направиха интервенция против обвинени терористи в град Дженин на Западния бряг. Палестински чиновници споделят, че израелските войски са умъртвили 9 души. Този случай е най-смъртоносният в региона за годината.

Блинкън ще беседва в неделя с египетския президент Абдел Фатах ас Сиси, ще се срещне в понеделник с Нетаняху в Йерусалим и ще организира диалози във вторник с палестинския водач Махмуд Абас в Рамала.

“Държавният секретар ще подчертае пред израелските и палестинските водачи незабавната потребност двете страни да подхващат стъпки в намаляването на напрежението, с цел да се постави завършек на цикъла на принуждение, който взе прекалено много почтени животи “, сподели представителят Нед Прайс в изказване.

След нападението против хипотетичното леговище на терористи в Дженин, израелският министър на защитата подреди силите в окупирания Западен бряг и на израелската граница с Ивицата Газа да останат в нараснала подготвеност. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР