Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън посъветва Турция в сряда

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън посъветва Турция в сряда
Коментари Харесай

Блинкън съветва Турция да не започва офанзива в Сирия

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън посъветва Турция в сряда против началото на военна интервенция в Сирия , предупреждавайки, че офанзивата ще " подкопае районната непоклатимост ", оповестяват Агенция Франс Прес и " Нешънъл нюз ".

По време на взаимна конференция с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг Блинкън акцентира, че съюзът се опълчва на проекта на Анкара за осъществяване на нова военна интервенция в Сирия.

Блинкън прикани Турция да се придържа към линиите на преустановяване на огъня, основани през 201 9 година, откакто президентът Реджеп Тайип Ердоган възобнови заканите за " пречистване " на два северни сирийски града от кюрдски бойци.

" Загрижеността, която имаме, е, че всяка нова атака би подкопала районната непоклатимост и дава на злоумишлени играчи благоприятни условия за потребление на неустойчивостта. "

Съединени американски щати си партнират със сирийските демократични сили, болшинството от които са кюрди, с цел да победят ДАЕШ. Турция смята сирийско-кюрдските бойци за част от ПКК, сепаратистка организация, обозначена с терористична група от Анкара.

" Продължаваме дейно да водим битката посредством сътрудници в... Сирия против ДАЕШ и не желаеме да виждаме нищо, което заплашва напъните, които се поставят, с цел да се държи ДАЕШ в полето, в което са ", разяснява Блинкън.

" Сирийските демократични сили чакат допустима борба от известно време ", споделя Фархад Шами, представител на кюрдските мощ. " В случай на нахлуване ще спрем войната си против ДАЕШ и ще стартираме военни ограничения против турската инвазия ", сподели той пред Агенция Франс Прес.
 Турция ще организира интервенция в Северна Сирия
Турция ще организира интервенция в Северна Сирия

Анкара чака съответни дейности от Финландия и Швеция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР