Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън направи в четвъртък, когато

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън направи в четвъртък, когато
Коментари Харесай

САЩ заделят военна помощ за България, застрашена е от руска агресия

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън направи в четвъртък, когато администрацията на Байдън разгласи огромна нова военна помощ на стойност над 2 милиарда $ за Украйна, България и други европейски страни, застрашени от Русия , оповестява СиБиЕс.

Администрацията на Байдън е уведомила Конгреса за желанието си да даде 2 милиарда $ дълготрайно външно военно финансиране на съседи на Украйна, в това число членове на НАТО и районни сътрудници по сигурността, които са " най-потенциално в риск от бъдеща съветска експанзия ".

В предстоящото утвърждение от Конгреса към 1 милиард $ от тях ще отидат в Украйна, а останалите ще бъдат разграничени сред Албания, България , Босна, Хърватия, Чехия, Естония, Грузия, Гърция, Косово, Латвия, Литва, Молдова, Черна гора, Северна Македония, Полша, Румъния, Словакия и Словения, заяви Държавният департамент.
 В Съединени американски щати изясняват за какво е жизненоважно да останат ангажирани с България
В Съединени американски щати изясняват за какво е жизненоважно да останат ангажирани с България

На Балканите и Черно море, България е на сериозно място в два от най-важните оспорвани района на Европа, а Русия употребява дезинформация, с цел да подкопае българската общност и да посее раздори

Той ще помогне на тези страни да " възпират и пазят против зараждащи закани за техния суверенитет и териториална целокупност " посредством усилване на военната им интеграция с НАТО и противопоставяне на " съветското въздействие и експанзия " , сподели департаментът.

" Тази помощ още един път показва нашия хладнокръвен ангажимент... към сигурността на съдружниците и сътрудниците в целия район ", се споделя в известието.

Чуждестранното военно финансиране или FMF разрешава на получателите да закупят създадено в Съединени американски щати отбранително съоръжение, постоянно според от техните характерни потребности.

Финансирането идва в допълнение към пакет от тежко оръжие, муниции и бронирани транспортни средства за 675 милиона $ единствено за Украйна, който по-рано в четвъртък на конференция в Рамщайн, Германия.

Този пакет включва гаубици, артилерийски муниции, Humvees, бронирани коли за спешна помощ, противотанкови системи и други.
 Пентагонът показва многонационалната бойна група на НАТО в България
Пентагонът показва многонационалната бойна група на НАТО в България

Какво е належащо за построяването на бойна група - Взаимоотношения, доверие и доста твърдоглав труд

Остин сподели, че " войната е в различен основен миг ", когато украинските сили стартират контранастъплението си в южната част на страната. Той сподели, че " в този момент виждаме очевидния триумф на нашите общи старания на бойното поле ".

" Лицето на войната се трансформира , както и задачата на тази контактна група ", сподели Остин на срещата на Контактната група по защитата на Украйна, на която участваха генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и министърът на защитата на Украйна, както и чиновници от съюзните страни.

Германия и Холандия ще дават образование по разминиране на украински бойци , както и съоръжение за разминиране , споделиха министрите на защитата на страните в коридорите на срещата с Остин. Обучението ще се организира в Германия. Преди това двете страни се сплотиха, с цел да изпратят гаубици в Украйна.

Американски чиновници споделиха, че новите задължения имат за цел да покажат, че американската поддръжка за страната в лицето на нашествието на Русия е непоколебима .

Съобщенията идват в миг, когато боевете сред Украйна и Русия се ускориха през последните дни, като украинските сили подхващат контранастъпление, с цел да си върнат държаните от Русия региони на юг и изток.
 Полша се стяга за война с Русия в идващото десетилетие
Полша се стяга за война с Русия в идващото десетилетие

Варшава ще употребява това време за оптимално превъоръжаване на армията си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР