Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън каза в петък, че

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън каза в петък, че
Коментари Харесай

Блинкън: Разговорът с Лавров беше "откровен и съдържателен"



Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън сподели в петък, че диалогът с съветския външен министър Сергей Лавров е бил " прям и изчерпателен ".

" Днешната полемика с господин Лавров беше откровена и съдържателна. Предадох позицията на Съединените щати и нашите европейски съдружници и сътрудници. Ние сме твърдо с Украйна в поддръжка на нейния суверенитет и териториална целокупност “, съобщи след края на срещата Блинкън.

Той обаче означи, че Русия би трябвало да реши по какъв път желае да поеме.

Според американския държавен секретар съдружниците на Съединени американски щати знаят, че Русия има " просторен игрови справочник за експанзия ". Той обаче се надява, че Русия ще продължи напред и ще поеме по пътя на дипломацията, а не на експанзията.

От своя страна Сергей Лавров сподели, че съветският президент Владимир Путин е " подготвен постоянно " да беседва с президента на Съединени американски щати Джо Байдън. Той повтори, че Москва чака отговор от Вашингтон на настояванията на Русия за сигурност и че идващите срещи ще бъдат планувани според от резултата.

След срещата с държавния секретар на Съединени американски щати Лавров сподели, че " би трябвало да забележим дали има съответни оферти ".
Той продължи да твърди, че Русия " в никакъв случай не е заплашвала украинския народ " и упрекна Европейския съюз и НАТО, че се пробват да разширят своите сфери на въздействие на изток.

" Ние имаме опасения по отношение на оръжията и военните специалисти, които отиват в Украйна. Сега НАТО работи против Русия. Ще разберем дали сме на прав път, откакто получим писмен отговор от Съединени американски щати ", означи Лавров.

Той също по този начин означи, че Блинкън е удостоверил готовността на Съединени американски щати да оказват помощ за използването на Минските съглашения за Украйна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР