Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и китайският външен министър

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и китайският външен министър
Коментари Харесай

Външните министри на Китай и САЩ обсъдиха по телефона Тайван и общите си интереси

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и китайският външен министър Уан И организираха телефонен диалог в петък, заяви радио Китай.  По време на него, Уан И уточни, че неотдавнашната среща сред Си Дзинпин и Джо Байдън в границите на форума на Г-20 в Бали е отправила положителен сигнал за възобновяване на двустранните връзки и тяхното по-нататъшно устойчиво развиване. 

„ Американската страна не трябва да желае разговор, налагайки в това време наказания, и съдействие, до момента в който реализира офанзиви, защото това е остаряло държание на едностранност и хегемонизъм “, е показал Уан И. Антъни Блинкън съобщи, че Вашингтон желае да разиска с Пекин базовите правила на двустранните връзки и да позволява проблемите в тях отговорно и разширявайки взаимноизгодното съдействие. Съединени американски щати ще не престават да се придържат към политиката за „ един Китай “ и не се застъпва за самостоятелност на Тайван. 

Китай ще продължава да пази изрично своя суверенитет, национална сигурност и ползи на развиването. Това е нещо, което Вашингтон би трябвало да почита и да не се стреми да попречва развиването на Китай, изключително с провокации против „ алените линии “ на страната, посочи още китайски външен министър. Двамата министри са разискали също обстановката в Украйна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР