Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън днес предупреди, че руски

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън днес предупреди, че руски
Коментари Харесай

Вашингтон с ново предупреждение за руска атака, този път с химическо оръжие

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън през днешния ден предизвести, че съветски сили се приготвят за офанзива против Украйна " през идните дни ".

Той добави, че Русия има намерение да сътвори предлог за нахлуване против съседката си, част от който би могла да бъде подправена или същинска офанзива с химически оръжия, съобщи Ройтерс.

На среща на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за обстановката в Украйна Блинкън сподели, че е изпратил писмо до съветския външен министър Сергей Лавров по-рано през днешния ден, в което е предложил те да се срещнат онлайн в Европа идната седмица и прикани Русия ясно и недвусмислено да съобщи по време на срещата, че няма да нахлува в Украйна.

Кремъл от своя страна упрекна американския президент Джо Байдън, че подклажда напрежението с изказванията си, че чака съветско навлизане в Украйна до дни, заяви организация " РИА Новости ".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели това в отговор на изявление на Байдън, че е допустимо съветско навлизане в Украйна " през идващите няколко дни ".

Русия струпа обилни военни сили по украинската граница, само че продължава да твърди, че точно дейностите и изказванията на Запада разпалват напрежението.

Обвиненията против Москва от страна на Киев за несъблюдение на Минските съглашения нямат никакви учредения. Това сподели заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Вершинин на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

" Друго публикувано опрощение от този вид е, че сякаш Русия не изпълнявала някакви свои отговорности по Минските съглашения. Не изключвам, че сходни изказвания ще чуем и през днешния ден. При това е явно, че за такава режисура на въпроса няма никакви учредения, защото в Минските съглашения даже не се загатва Русия ", съобщи Песков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР