Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън и генералният секретар

...
Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън и генералният секретар
Коментари Харесай

Блинкън и Столтенберг обсъдиха конфликта в Украйна

Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разискаха по телефона продължаващия спор сред Русия и Украйна. Това заяви представителят на Държавния департамент Нед Прайс, съобщи news.bg.

В диалога Блинкън е подчертал нуждата от единение на съдружниците в поддръжка на Киев пред лицето на " експанзията, жестокостите и подправената изразителност на Русия към по този начин наречената " мръсна бомба ".

Новината идва, откакто съветското Министерство на защитата упрекна Украйна, че възнамерява да взриви бомба, която съдържа радиоактивен материал.

Вчера непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя заяви, че Москва е изпратила публична тъжба до Съвета за сигурност и генералния секретар на Организация на обединените нации по отношение на активността на американски биологични лаборатории в Украйна.

Освен това Русия предизвести, че възможен нуклеарен гърмеж, който подстрекателите от режима в Киев може да провокират, би засегнал и Съединените щати, които отхвърлят Вашингтон или Украйна да имат нещо общо с " мръсна бомба ".

В неделя съветският министър на защитата Сергей Шойгу организира телефонни диалози с френския министър на защитата Себастиан Лекорно, турския министър на защитата Хулуси Акар и английския министър на защитата Бен Уолъс, по време на които " изрази угриженост " по отношение на хипотетичното допустимо потребление на по този начин наречената " мръсна бомба " от страна на Украйна.

Освен това Шойгу организира два телефонни диалога и с шефа на Пентагона Лойд Остин в петък и неделя.

Пентагонът обаче популяризира взаимно изказване на външните министерства на Обединеното кралство, Съединени американски щати и Франция, в което се споделя, че тези страни не считат за оправдани съветските предизвестия за вероятното потребление на така наречен " мръсна бомба " от Киев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР