Държавният съвет на Франция, най-висшият административен съд, постанови, че правителството

...
Държавният съвет на Франция, най-висшият административен съд, постанови, че правителството
Коментари Харесай

Вода, тоалетни и душове за мигрантите, постанови френският съд на правителството

Държавният съвет на Франция, най-висшият административен съд, постанови, че държавното управление на президента Еманюел Макрон и локалните управляващи в Кале би трябвало да дават питейна вода, душове и тоалетни на стотици мигранти, осведоми Ройтерс.

Благотворителни организации и правозащитници извънредно остро подлагат на критика управляващите поради изискванията, в които са изоставени стотици мигранти, откакто държавното управление събори по този начин наречения бежански лагер " Джунглата ".

Местен съд реши тази година, че управляващите би трябвало да дават на мигрантите достъп до вода. Министерството на вътрешните работи и локалните управляващи в Кале апелираха решението.

Държавният съвет счита, че тези условия на живот демонстрират, че управляващите са се провалили и са изложили тези хора на нечовешко и унизително отношение.

Въпреки че Макрон приканва да се зачита достолепието на мигрантите, държавното управление е заело твърда позиция, отказвайки да открие нов имигрантски център в Кале, аргументирайки се, че това ще докара до привличане на още имигранти.

Много мигранти в Кале търсят по-добър живот във Англия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР