Държавният съвет на Франция анулира указа на правителството приет през

...
Държавният съвет на Франция анулира указа на правителството приет през
Коментари Харесай

Държавният съвет на Франция анулира указа за закриване на АЕЦ Fessenheim


Държавният съвет на Франция анулира указа на държавното управление признат през април 2017 година и отменящ лицензията на компанията EDF за употреба на АЕЦ Fessenheim, оповестява World Nuclear News.

Изданието прецизира, че указът е бил анулиран по официални аргументи. В сходство с условието на законодателството, сходен декрет би трябвало да се одобри по искане от страна на EDF.

Указът на държавното управление на Франция №2017-508 е признат на 8 април 2017 година Според документа, АЕЦ Fessenheim би трябвало да бъде закрита по едно и също време с въвеждането на блок №3 на АЕЦ Flamanville.

Закриването на най-старата от в този момент настоящите френски централи е належащо, с цел да не може пускът на Flamanville-3 да докара до нарушение на откритият във Франция лимит за обща мощ на произвеждане от АЕЦ.

Компанията EDF е имала желание да се обърне към държавното управление с искане за преустановяване на лиценза на АЕЦ Fessenheim шест месеца преди пуска на Flamanville-3. Правителството обаче е приело собствен декрет, без да изчака настояването на енергийната компания.

Синдикатите и локалните управляващи от Фасенхайм са се обърнали към държавния съвет на Франция с искане за анулация на указа, признат при официално нарушаване на закона. На 25 октомври 2018 година държавният съвет се е съгласил с настояването и е анулирал указа.

Решението няма да повлияе върху окончателната орис на АЕЦ Fessenheim – тя въпреки всичко ще бъде затворена при пуска на Flamanville-3. От официална позиция ще се наложи в този момент държавното управление да одобри нов декрет, само че откакто към него се обърне с такова искане компанията EDF.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР