Държавният оръжеен търговец Кинтекс подготвя нови договори за продукцията на

...
Държавният оръжеен търговец Кинтекс подготвя нови договори за продукцията на
Коментари Харесай

Кинтекс атакува отдавнашни външни пазари

Държавният оръжеен търговец " Кинтекс " приготвя нови контракти за продукцията на военните фабрики като се водят договаряния и с страни, с които от дълго време сдружението не е работило или няма възбрана за търговия. Пред сключване е огромна договорка за " Дунарит " в Азия, правилно се извършват и договорите на " Емко ". Това заяви министърът на стопанската система Емил Караниколов пред парламентарната комисия по икономическа политика в сряда.

Караниколов предходната есен искаше страната да придобие русенския боен цех " Дунарит " посредством изкупуване на негов дълг към банкрутиралата КТ и като част от тази офанзива бяха подхванати дейности против влизането на " Емко " като притежател в " Дунарит " посредством прекъсване на лиценз за експорт, само че в последна сметка интервенцията се провали.

Сега пред депутатите той съобщи, че " Кинтекс " работи еднообразно добре както за частните, по този начин и за държавните фабрики от военната индустрия.

Караниколов сподели още, че стоката, създадена от " Емко " за договорка на " Кинтекс " и блокирана при прекъсването на лиценза за експорт, към този момент е експедирана до страната, възложител на поръчката. В абсурда с прекратените контракти с " Емко " стана ясно, че военната продукция е била предопределена за Индия.

Третата страна заплати на " Кинтекс ". Парите са преведени до стотинка на сдружението " Емко ". За " Дунарит " убеждавам, че индийската страна е одобрила самото сдружение като производител на съответната продукция, без да споделям каква е ", съобщи още министърът на стопанската система.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР