Държавният глава участва в работна среща с представители на компании,

...
Държавният глава участва в работна среща с представители на компании,
Коментари Харесай

Преди Малко Румен Радев Промени Съдбата На България! На Тръм Му Настръхна Перчема, Нашето Момче Каза, Че

Държавният глава взе участие в работна среща с представители на компании, вложили или планиращи да влагат в България, проведена от Бизнес съвета за интернационално съгласие, заяви прессекретариата на президента.

На срещата президентът прикани бизнес общността в Съединени американски щати да употребява удобните условия, които страната ни дава за вложителите със своето основно разположение и като фактор на непоклатимост в Югоизточна Европа, с участието си в Европейски Съюз и НАТО, квалифицираната работна ръка и конкурентното данъчно облагане.

„ През последните десетилетия България и Съединени американски щати потвърдиха, че могат да бъдат положителни сътрудници и да реализират триумфи в сфери като защитата и сигурността и в развиването на осведомителните технологии “, съобщи Румен Радев.

Президентът акцентира, че България резервира положителните си позиции на учебен център и българските участници в интернационалните олимпиади по математика, физика и осведомителни технологии непроменяемо заемат едни от призовите места.

„ Нашата цел е да създадем благоприятни условия тези младежи да останат и да осъществят своя капацитет в България и по тази причина институциите ще поддържат положителните бизнес инициативи, изключително в сфери с висока добавена стойност “, добави президентът.

Разширяването на транспортната и енергийна инфраструктура е една от областите, в които страната ни догонва своите сътрудници от Европейски Съюз и това е обвързвано със обилни финансови инвестиции, уточни още президентът.

По думите на президента интерес за вложения в тази сфера у нас демонстрират огромни компании както от Европа, по този начин и от Китай и други страни, и това основава конкурентна среда, с положителни благоприятни условия за бизнеса.

Представителите на американския бизнес сложиха въпроси, свързани с опазването на интелектуалната благосъстоятелност, развиването на транспортната и енергийната инфраструктура в България, развиването на отбранителната промишленост, вероятностите за одобряването на страната ни като софтуерен център в Югоизточна Европа и други.

В срещата участваха представители на IBM, Motorola Solutions, ViaSat, FEDEX, Comcast, AES и други.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР